Nova Topola trenutno je najveće gradilište na području grada Gradiška. U ovoj mjesnoj zajednici u toku je nekoliko projekata višemilionske vrijednosti.

Poslije više od dvije decenije stagnacije nekadašnji centar poljoprivredne proizvodnje u Lijevče polju postao je veliko gradilište. Gradska vlast grant sredstvima u infrastrukturno opremanje Agroindustrijske zone ove godine ulaže četiri miliona maraka. Povoljnost ulaganja već su prepoznali strani investitori.

Vlada Srbije je za adaptaciju društvenog doma obezbjedila 500.000 maraka. Završetak radova očekuje se do kraja građevinske sezone. Značajna sredstva su uložena i u putnu infrastrukturu.

Realizovanim projektima kao i najavama novih aktivnosti zadovoljni i stanovnici Nove Topole i okolnih sela u Lijevče polju.

Nova Topola sve više poprima konture savremene urbane sredine. Uskoro bi gradska skupština trebalo da usvoji i regulacione planove za 80 hektara građevinskog zemljišta u istočnom i zapadnom dijelu mjesne zajednice.

/RTRS/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

19
nov2019

Tužba protiv predsjednika i su...

Ured disciplinskog tužioca VSTV-a podigao disciplinsku tužbu protiv okružnog tužioca iz Banja Luke D...

19
nov2019

Pripadnici Policijske uprave G...

Povodom obilježavanja Krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Policijska upra...

19
nov2019

U Domu zdravlja Gradiška nesta...

U Domu zdravlja Gradiška nestalo je vakcina protiv gripa, potvrdili su u Higijensko-epidemiološkoj s...

19
nov2019

Dražine medalje za život

Da nastanak invaliditeta nije tako velika tragedija kao što to izgleda, najbolje dokazuje Draženko M...