Nova Topola trenutno je najveće gradilište na području grada Gradiška. U ovoj mjesnoj zajednici u toku je nekoliko projekata višemilionske vrijednosti.

Poslije više od dvije decenije stagnacije nekadašnji centar poljoprivredne proizvodnje u Lijevče polju postao je veliko gradilište. Gradska vlast grant sredstvima u infrastrukturno opremanje Agroindustrijske zone ove godine ulaže četiri miliona maraka. Povoljnost ulaganja već su prepoznali strani investitori.

Vlada Srbije je za adaptaciju društvenog doma obezbjedila 500.000 maraka. Završetak radova očekuje se do kraja građevinske sezone. Značajna sredstva su uložena i u putnu infrastrukturu.

Realizovanim projektima kao i najavama novih aktivnosti zadovoljni i stanovnici Nove Topole i okolnih sela u Lijevče polju.

Nova Topola sve više poprima konture savremene urbane sredine. Uskoro bi gradska skupština trebalo da usvoji i regulacione planove za 80 hektara građevinskog zemljišta u istočnom i zapadnom dijelu mjesne zajednice.

/RTRS/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

16
sep2019

Srebro i bronza za devetogodiš...

Mlada teniserka iz Gradiške Tea Kovačević odličnom igrom na Svjetskom prvenstvu (CHAMPIONS BOWL 2019...

16
sep2019

Republika Srpska dobila prvog...

3x3 Republika Srpska i Košarkaški Savez Republike Srpske bili su organizatori finalnog turnira 3x3 l...

16
sep2019

Vrijeđao policajce u Srpcu, pa...

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u protekla 24 časa, evidentirana su...

16
sep2019

Obilježen Dan 16. Krajiške mot...

U Mašićima kod Gradiške juče je obilježeno 28 godina od osnivanja 16. Krajiške motorizovane brigade...