Direktor “Autoputeva Republike Srpske” Dušan Topić rekao je da je u toku je tehnička evaluacija ponuda koje su pristigle na tender za izbor organa koji će obavljati nadzor izgradnje mosta na Savi kod Gradiške.

Topić je istakao da će poslije tehničke evaluacije uslijediti otvaranje finansijskih ponuda.

– Procjenjujemo da će taj posao biti priveden kraju do polovine avgusta, a da ćemo do kraja mjeseca moći uvesti izvođača radova u posao. To je plan i potrudićemo se da ga ostvarimo – naglasio je Topić.

BiH i Hrvatska potpisale su polovinom jula ugovor sa izvođačima radova o izgradnji mosta između dvije zemlje na rijeci Savi kod Gradiške, odnosno na završetku auto-puta Banjaluka-Gradiška.

Most će koštati 23,5 miliona evra, a gradiće ga konzorcijum koji čine “Integral inženjering” iz Laktaša i zagrebačke firme “Đuro Đaković montaža” i “Zagreb montaža”.

Most će biti dugačak 426 metara, širok 22,6 metara i imaće četiri trake, po dvije u svakom smjeru. Ugovorom je predviđeno da most bude završen u roku od 30 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

/Srna/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

06
dec2019

Prijem za zlatnu karatistkinju...

Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević organizovao je prijem za članicu Karate kluba Borac iz ove opš...

06
dec2019

U BiH za 12 mjeseci ubijeno 12...

U proteklih 12 mjeseci, prema podacima nevladinih organizacija koje se bave rodno zasnovanim nasilje...

06
dec2019

Studentica Anja Suzić u pobjed...

Studentica Univerziteta Pim Anja Suzić, student treće godine studijskog programa Psihologije, na kon...

06
dec2019

Kozara spremna za zimsku sezon...

Na Kozari spremno dočekuju početak zimske sezone.