Predsjedništvo BiH prihvatilo je na današnjoj sjednici Sporazum o finansiranju i projektu između BiH i Njemačke razvojne agencije /KFV/ vrijedan 10.266.845 evra za prvu fazu projekta "Prikupljanje i tretman otpadnih voda Gradiška".

Na sjednici je data saglasnost američkoj agenciji DPAA pri američkom Ministarstvu odbrane za realizovanje projeketa lociranja i identifikacije pripadnika vojske SAD koji su učestvovali u Drugom svjetskom ratu.

DPAA je agencija pri Ministarstvu odbrane SAD koja se bavi pronalaženjem ratnih zarobljenika ili utvrđivanjem sudbine nestalih vojnika SAD. Tokom Drugog svjetskom ratu poginulo je više od 400 000 američkih vojnika.

Iz Predsjedništva BiH je saopšteno da je na današnjoj sjednici prihvaćen poziv da delegacija BiH učestvuje na Svjetskom forumu o Holokaustu koji će biti održan u Јerusalimu 23. januara naredne godine.

Skup u Јerusalimu biće održan pod nazivom "Sjećanje na Holokaust i borbu protiv antisemitizma", a delegaciju BiH će predvoditi predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Predsjedništvo BiH prihvatilo je poziv za učešće na Međunarodnoj konferenciji o sprečavanju seksualnog nasilja u sukobima koja se od 18. do 20. novembra održava u Londonu, a delegaciju BiH na skupu će predvoditi Komšić.

Na sjednici je prihvaćen i Sporazuma o grantu između Razvojne banke Savjeta Evrope i BiH u vezi sa "Regionalnim stambenim programom BiH šest", kao i odluka o pristupanju Multilateralnoj konvenciji za implementaciju mjera u okviru Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja za sprečavanje erozije poreske baze i prenošenja profita.

/Srna/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
okt2019

"Onomatobleja Show"...

Da li su Srbi samo hrabri i rodoljubivi, Bošnjaci samo dobroćudni i gostoljubivi, a Hrvati kulturni...

21
okt2019

Gosti došli turistički

Kakva fantastična nedjelja je iza nas terenima širom dobojskih, derventskih, teslićkih, šamačkih i...

21
okt2019

Radi se na identifikaciji lica...

Policija preduzima radnje na utvrđivanju svih okolnosti prijave da je na džamiji u Kozarskoj Dubici...

21
okt2019

Almasa Asanov pronađena u Grad...

Šesnaestogodišnja Almasa Asanov iz Pridjela Gornjeg, čiji je nestanak prijavljen 16. oktobra, pronađ...