Dok se Pavić otvoreno oglasio i požalio na odnose SNSD-a prema DNS-u, tvrdeći da je dugogodišnja koalicija između ove dvije partije ozbiljno narušena odnosom SNSD-a prema DNS-u, a sve je kuminiralo previranjima u Prijedoru koji je utvrđenje Pavića i DNS-a, a koji je došao u pitanje zbog aktivnosti koje je preduzeo SNSD.

Da se ništa ne dešava slučajno upozorio je politički analitičar Velizar Antić za Srpskainfo, tvrdeći da u kolaciji koja traje već 20 godina, odnosi SNSD i DNS bili su uvijek zasnovani isključivo na interesima, pa u takvom svjetlu treba posmatrati i ovo što se sada dešava.

"Ni meni, kao ni potpredsjednici SNSD Željki Cvijanović, nije jasna konstrukcija o „zaustavljanju djelovanja“ u koaliciji. DNS nije bio jasan. Nisu rekli da izlaze iz koalicije i da napuštaju ministarstva i direktorske pozicije", kaže Antić.

Podsjeća da duboka kriza u vladajućoj koaliciji traje već dvije i po godine, od vremena kada se DNS usprotivio planu SNSD za privatizaciju RŽR “Ljubija”.

"Nakon prošlih izbora Dodik je vidio da ima mogućnost da i bez DNS ima većinu. Zbog toga je i stvorio Ujedinjenu Srpsku, a potom pogurao rascjep u DNS i stvaranje Demosa. Ipak, ispostavilo se da Čubrilović nije toliko jak koliko je Dodik očekivao, jer on nije uspio da preuzme kontrolu čak ni Banjaluci", kaže Antić.

Kada lopticu spustimo na lokalni nivo, i posmatramo Gradišku, ni tu nije jasan stav DNS-a, jer oni i dalje podržavaju SNSD i Zorana Adžića a da pri tome uopšte ne participiraju u raspodjeli vlasti. Sa jednim odbornikom, DNS je postao neprepoznatljiv i zaista je pitanje šta će se desiti do lokalnih izbora, gdje za sada DEMOS drži sve funkcije i uživa blagonaklonost Zorana Adžića. 

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
okt2019

"Onomatobleja Show"...

Da li su Srbi samo hrabri i rodoljubivi, Bošnjaci samo dobroćudni i gostoljubivi, a Hrvati kulturni...

21
okt2019

Gosti došli turistički

Kakva fantastična nedjelja je iza nas terenima širom dobojskih, derventskih, teslićkih, šamačkih i...

21
okt2019

Radi se na identifikaciji lica...

Policija preduzima radnje na utvrđivanju svih okolnosti prijave da je na džamiji u Kozarskoj Dubici...

21
okt2019

Almasa Asanov pronađena u Grad...

Šesnaestogodišnja Almasa Asanov iz Pridjela Gornjeg, čiji je nestanak prijavljen 16. oktobra, pronađ...