Na fejsbuk anketi portala ''Micro mreža'', završenoj juče birali smo između dva kandidata za gradonačelnika Gradiške. Ognjen Žmirić i Radislav Dončić su po mnogo čemu pokazali da zaslužuju mjesto kandidata ali i da imaju podršku.

Ognjen Žmirić se nakon odborničkog mandata i mjesta zamjenika načelnika opštine Gradiška, kandidovao na Opštim izborima prošle godine gdje je osvojio 6905 glasova, što ga je svrstalo među ozbljne političare, kome su građani spremni pokloniti povjerenje. Dodamo li tome mladost, koja može biti Žmirićev glavni adut, imamo itekako ozbiljnog kandidata.

Sa druge strane Radislav Dončić je neko ko je obilježio Skupštinu opštine Gradiška, u kojoj je peti mandat zaredom. On uživa sve veću popularnost na društvenim mrežama, gdje po ugledu na kolegu Draška Stanivukovića ukazuje na probleme u svojoj lokalnoj zajednici i po tome je zaista prepoznatljiv. Dončić se okušao i kao kandidat za poslanika u NSRS ali bi svaki put bio u sjeni doktora Milana Švrake, za koga je radila stranačka mašinerija.

Statistički gledano Dončić je pobjednik ove ankete, što nikako ne treba zanemariti, jer bez obzira na način glasanja, SNSD je ogromna stranka i u bilo kojim uslovima je teško izvojevati pobjedu protiv nje. Sa druge strane stranačka mašinerija je kod Žmirića djelovala dosta suzdržanije nego kada se biralo između Adžića i Švrake, što ukazuje na veću popularnost Žmirića kod mlađe populacije u odnosu na Adžića.

Anketa je privukla pažnju mnogih. Pokazala je da građani imaju stav i da se ne libe reći svoje mišljanje javno, što je neki vid izuzetka u ovakvoj društvenoj konstalaciji, gdje je sve podređeno partiji i partijskom mišljenju.

Bilo kako bilo, lokalni izbori su za manje od godinu dana, a do tada se mnoge stvari mogu presložiti i svakako da će po mnogo čemu biti presudna, jer od lokala sve kreće.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
nov2019

Policijska uprava Gradiška obi...

Pripadnici Policijske uprave Gradiška, danas su na prigodan način obilježili Krsnu slavu Ministarstv...

21
nov2019

LVS "Most" vas poziv...

Već 10 godina radimo na osnaženju mladih i podstičemo ih na kreativno razmišljaje i izražavanje. U i...

20
nov2019

Kampanja studenata socijalnog...

Grupa studenata socijalnog rada iz Banja Luke danas je na Trgu Krajine održala kampanju u okviru pro...

20
nov2019

Sud izbjegava presuditi o zlou...

„Robne rezerve Republike Srpske“ uputile su danas urgenciju Okružnom privrednom sudu Banjaluka da do...