SRBAC - Savez opština i gradova Republike Srpske organizovao je u petak 8. februara u Srpcu obuku za odbornike Skupštine opštine Srbac na temu Upravljanje lokalnim razvojem.

Obuka je organizovana u sklopu realizacije Projekta integrisanog lokalnog razvoja (ILDP) a organizuje se širom Republike Srpske u partnerskim opštinama projekta ILDP.

Cilj obuke je bio podizanje stepena zainteresovanosti i upućenosti odbornika za preuzimanje aktivnije uloge u donošenju i nadgledanju provođenja strategije razvoja opštine i odgovarajućih planova njene implementacije.

Opštinska uprava je u prošloj godini u saradnji sa UNDP BiH izvršila reviziju strategije razvoja opštine Srbac od 2011. do 2020. godine sa namjerom da se fokus razvoja i strateški ciljevi usklade sa sadašnjim potrebama i mogućnostima.

Revidirana strategija razvoja u naredne dvije godine će se posebno fokusirati na realizaciju projekata iz privrede, društvenih djelatnosti, ekologije i turizma. U istom periodu, planirano je povećanje zaposlenosti i ukupnih prihoda privrednih subjekata.

Projekat integrisanog lokalnog razvoja (ILDP) pokrenut je 2008. godine kao zajednički projekat Vlade Švajcarske i UNDP-a u BiH. Projekat traje do 28.02.2021. godine a vodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP), dok je Savez opština i gradova RS partner na provođenju određenih aktivnosti.

/srbac-rs.com/

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

15
dec2018

Otvoren "Zimski grad"...

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić otvorio je večeras treću po redu manifestaciju “Zimski grad”,...

15
dec2018

Upornost je - dobitna kombinac...

Dvadesetšestogodišnji Goran Gagić iz kozarskog sela Kijevci na rodnom imanju od oko pet hektara živi...

14
dec2018

Raspored turnira 3x3 "Dje...

Humanitarni turnir 3x3 "Djeca djeci" brojaće 43 ekipe. Kompletan raspored i satnica. Teren 1 SATNICA...

14
dec2018

Zimska rezidba krušaka

Savjete kako orezivati krušku dobili smo od ing. Bojana Kecmana iz “Resora za pruženje stručnih uslu...