SRBAC - Savez opština i gradova Republike Srpske organizovao je u petak 8. februara u Srpcu obuku za odbornike Skupštine opštine Srbac na temu Upravljanje lokalnim razvojem.

Obuka je organizovana u sklopu realizacije Projekta integrisanog lokalnog razvoja (ILDP) a organizuje se širom Republike Srpske u partnerskim opštinama projekta ILDP.

Cilj obuke je bio podizanje stepena zainteresovanosti i upućenosti odbornika za preuzimanje aktivnije uloge u donošenju i nadgledanju provođenja strategije razvoja opštine i odgovarajućih planova njene implementacije.

Opštinska uprava je u prošloj godini u saradnji sa UNDP BiH izvršila reviziju strategije razvoja opštine Srbac od 2011. do 2020. godine sa namjerom da se fokus razvoja i strateški ciljevi usklade sa sadašnjim potrebama i mogućnostima.

Revidirana strategija razvoja u naredne dvije godine će se posebno fokusirati na realizaciju projekata iz privrede, društvenih djelatnosti, ekologije i turizma. U istom periodu, planirano je povećanje zaposlenosti i ukupnih prihoda privrednih subjekata.

Projekat integrisanog lokalnog razvoja (ILDP) pokrenut je 2008. godine kao zajednički projekat Vlade Švajcarske i UNDP-a u BiH. Projekat traje do 28.02.2021. godine a vodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP), dok je Savez opština i gradova RS partner na provođenju određenih aktivnosti.

/srbac-rs.com/

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
mar2018

Udruženje građana ''Raskršće''...

Udruženje građana ''Raskršće'' iz Nove Topole osnovano je 11. marta ove godine radi razvoja i unapre...

21
mar2018

KBV ''Niten'' iz Gradiške osvo...

U nedjelju 18. marta ove godine u Banjaluci, održano je prvenstvo Republike Srpske u karateu za seni...

20
mar2018

Međunarodni dan osoba sa Dauno...

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška u saradnji sa Kulturnim centrom, o...

20
mar2018

Sava u porastu, u Hrvatskoj po...

Po zadnjim podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda vodostaj rijeke Save je u porastu! Na HS G...