SRBAC - Savez opština i gradova Republike Srpske organizovao je u petak 8. februara u Srpcu obuku za odbornike Skupštine opštine Srbac na temu Upravljanje lokalnim razvojem.

Obuka je organizovana u sklopu realizacije Projekta integrisanog lokalnog razvoja (ILDP) a organizuje se širom Republike Srpske u partnerskim opštinama projekta ILDP.

Cilj obuke je bio podizanje stepena zainteresovanosti i upućenosti odbornika za preuzimanje aktivnije uloge u donošenju i nadgledanju provođenja strategije razvoja opštine i odgovarajućih planova njene implementacije.

Opštinska uprava je u prošloj godini u saradnji sa UNDP BiH izvršila reviziju strategije razvoja opštine Srbac od 2011. do 2020. godine sa namjerom da se fokus razvoja i strateški ciljevi usklade sa sadašnjim potrebama i mogućnostima.

Revidirana strategija razvoja u naredne dvije godine će se posebno fokusirati na realizaciju projekata iz privrede, društvenih djelatnosti, ekologije i turizma. U istom periodu, planirano je povećanje zaposlenosti i ukupnih prihoda privrednih subjekata.

Projekat integrisanog lokalnog razvoja (ILDP) pokrenut je 2008. godine kao zajednički projekat Vlade Švajcarske i UNDP-a u BiH. Projekat traje do 28.02.2021. godine a vodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP), dok je Savez opština i gradova RS partner na provođenju određenih aktivnosti.

/srbac-rs.com/

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

18
jun2018

Poziv za besplatnu obuku opera...

UG Mreža novih ideja objavilo javni poziv za besplatnu obuku sedam operatera za rad na CNC mašinama...

18
jun2018

Tamjan i njegova upotreba

Tamjan i kađenje su ustvari dva pojma: materija i radnja. I jedno i drugo je u našoj svijestii vezan...

17
jun2018

To je najbolji navijački film...

Kada se priča o filmu, kada treba da ga gledamo, a kada se za taj pojam veže još jedna stvar koja je...

17
jun2018

„Krajina osiguranje“ naplatilo...

Krajina osiguranje naplatilo je 680.000 KM od opštine Gradiška na osnovu pravosnažne presude koju je...