Ekipa portala "Micro mreža" posjetila je markete i apoteke u Gradišci, mjesta u kojima se najviše osjeti vanredno stanje povodom virusa "COVID19". Vanredno stanje je utacalo i na vanredne mjere, pogotovo u marektima.

Tako su nas odmah na ulazu dočekali radnici i saopštili pravila, moramo sačekati da neko izađe, jer u marketu može biti samo određen broj ljudi. Isto tako vodi se računa o kupcima kojima se na ruke nanosi sredstvo za dezinfekciju. Svi zaposleni nose maske na licu i rukavice. 

Što se tiče robe, nije primjetna velika nestašica. Građani nisu panični u kupovini, a osnovne životne namjernice nisu razgrabljene. Jedino što se brzo razgrabi je toalet papir, za koji se vidi da ga fali na rafama. Cijene su i dalje iste, kako kod osnovnih životnih namjernica, tako i kod ostalih artikala.

Kada su u pitanju apoteke, nema nekih mjera pirlikom ulaska. Prodavci nose maske na licu i rukavice. Od proizvoda alkohola ima, dok rukavice i maske za lice nismo našli ni u jednoj apoteci u Gradišci.

Gradska uprava Gradiška napominje sve potrošače da ukoliko primjete bilo kakvu zloupotrebu, kako prilikom formiranja cijena, tako i kod ilegalne prodaje određenih roba, da ih kontaktiraju i oni će odmah izaći na teren i preduzeti odgovarajuće mjere.