Prema nedavno završenom istraživanju, koje je sprovela renomirana inostrana agencija za istraživanje javnog mnjenja, (istraživanje rađeno u periodu od 22. februara do 6. marta) na teritoriji opštine Gradiška kako Insajder.ba ekskluzivno saznaje, najveći rejting među stanovnicima ove opštine ima SNSD sa 27,1%!

Novo je u odnosu na ranije rejtinge stranaka da je na drugom mjestu u Gradišci izbio DNS koji je pretekao SDS! DNS ima rejting od 11,4%, a SDS ima 11,3%. Na četvrtom mjestu je PDP sa 10,9%, a slijedi ga Ujedinjena Srpska sa 9,9%. Šesta partija po rejtingu u Gradišci je Napredna Srpska – Goran Đorđić sa rejtingom od 5,2%, dok je sedmo mjesto pripalo Socijalističkoj partiji sa 4,2%.

Istarživanje je rađeno na uzorku od 285 građana gradiške opštine, a 200 građana je anketirano direktno “licem u lice” na terenu, a 85 telefonskom anketom. U anketi je učestvovalo 62% muškaraca i 38% žena.

Uzmemo li u obzir rezultate od prethodnih lokalnih izbora iz forografije je jasno vidljivo kako je došlo do primjetnih promjena. Najveći pad doživio je SDS, a najveći rast DNS.

/insajder.ba/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
mar2018

Udruženje građana ''Raskršće''...

Udruženje građana ''Raskršće'' iz Nove Topole osnovano je 11. marta ove godine radi razvoja i unapre...

21
mar2018

KBV ''Niten'' iz Gradiške osvo...

U nedjelju 18. marta ove godine u Banjaluci, održano je prvenstvo Republike Srpske u karateu za seni...

20
mar2018

Međunarodni dan osoba sa Dauno...

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška u saradnji sa Kulturnim centrom, o...

20
mar2018

Sava u porastu, u Hrvatskoj po...

Po zadnjim podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda vodostaj rijeke Save je u porastu! Na HS G...