Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović izjavio je danas da tender za nabavku pasoša nije poništen, već je “samo njegovo trajanje zaustavljeno zbog žalbe koju je uložila jedna rumunska firma”.

Osmanović je pojasnio da je, prema Zakonu o javnim nabavkama, kada je riječ o međunarodnim tenderima, rok za preuzimanje tenderske dokumantacije 45 dana, te da svaki privredni subjekat od dana preuzimanja tenderske dokumentacije ima na raspolaganju 10 dana da uloži prigovor na sam tekst.

“Taman kada smo se ponadali da će biti završen tih 45 dana, u posljednjem vremenskom periodu, koliko sam informisan, neka rumunska firma je uložila žalbu”, rekao je Osmanović novinarima u Sarajevu.

On je istakao da, prema Zakonu o javnim nabavkama, postoje dvije mogućnosti, od kojih je jedna da menadžment Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka /IDDEEA/ udovolji svim primjedbama privrednog subjekta koje ih je stavilo na tendersku dokumentaciju, ukoliko to suštinski ne mijenja samu tendersku dokumentaciju.

“Druga mogućnost je da menadžment IDDEEA-e to odbije i onda to ide u Kancelariju za razmatranje želbi, a ona, nakon prijema žalbe, ima rok od 30 dana da odgovori da li je opravdana ili nije”, kaže Osmanović.

On je izrazio zabrinutost jer se ulazi u skučen vremenski prostor, istakavši da će se, ako Kancelarije za razmatranje žalbi, kao što je do sada bio slučaj, ne odgovori na žalbu u propisanom roku, ući u novembar kada je i otvaranje ponuda, gdje se, takođe, mogu uložiti žalbe.

“Ponovo ulazimo u borbu sa vremenom, ali tako je propisan Zakon o javnim nabavkama. Očekujem i nadam se da će Kancelarija za razmatranje žalbi odgovoriti što prije na ovu žalbu koju je uložila rumunska firma”, zaključio je Osmanović.

Mediji su ranije objavili da je peti po redu tender za nabavku pasoških knjižica poništen i to zbog žalbe koja je uložena na tendersku dokumentaciju.

Je li jedino rješenje za rješavanje pasoške krize produženje ugovora?

Kako su nedavno i Nezavisne najavile, očigledno je da jedino rješenje jeste produženje ugovora s kompanijom Milbauer od marta, ukoliko se bude poštovao Zakon o javnim nabavkama. Krajnji epilog dočekaćemo u narednom periodu, koji je po svemu sudeći dramatičan, kada će drama završiti ostaje da vidimo.

/agencije/

 

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

18
jan2018

Sutra otvaranje kružnog toka u...

KOZARSKA DUBICA - Sutra će biti organizovano zvanično otvaranje kružnog toka u centru grada čiju je...

17
jan2018

Počinje završnica, Srbija sa N...

Sinoć su odigrani posljednji mečevi prvog dijela Evropskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj. Ubjedl...

17
jan2018

Imaš dobru ideju? Prijave se n...

Pozivaju se svi zainteresovani sa područja opštine Gradiška za učešće u YEP Inkubatoru poslovnih id...

17
jan2018

Otišao je čarobnjak

Svako ima neke svoje strahove. Neko se boji mraka, neko se boji visine, neko se boji izaći pred tab...