Selidbe

Salahudin ef. Maglić i Ahmed ef. Ramljak otvorili su u Gradišci ”Baklava shop”, slastičarnicu u kojoj, kako joj samo ime kaže, dominiraju baklave.

Nakon Sarajeva, Mostara i Banje Luke, Gradiška je četvrti grad u našoj zemlji u kojoj je otvorena ovakva vrsta slastičarnice.

Mjesto za druženje

Ramljak kaže da je poseban značaj to što je „Baklava shop“ otvoren neposredno pred ramazan.

– Omogućili smo muslimanima koji poste slastice za iftare i sehure. Također, tu smo da uveličamo i bajramska slavlja te da omogućimo omladini jedno lijepo mjesto za druženje. Naravno, veoma rado očekujemo i goste drugih nacija i vjeroispovijesti, a dokaz da tako mislimo je i činjenica da smo zaposlili radnice raznih nacionalnosti – rekao je Ramljak.

Njegov kolega Salahudin ef. Maglić priznaje da je imao veliku tremu do samog čina otvorenja. Prvi gosti su mu odagnali sve brige.

– Našim sugrađanima, prolaznicima i turistima nudimo 30 vrsta baklava, sve vrste sokova, domaću i espreso kafu. Baklava ne poznaje vjere ni nacije, neka ovo bude mjesto gdje će se okupljati dobri ljudi – rekao je Maglić.

Pozitivna energija

Među gostima su brojni uticajni ljudi, Gradiščani iz dijaspore i drugi ljubitelji poslastica. Glavni imam gradiški Zejnil ef. Latifović uvjeren je da će se s ovog mjesta širiti pozitivna energija, puna ljubavi i razumijevanja.

– Neka ovo bude mjesto gdje će se sastajati prijatelji, omladina, dobri ljudi.Gradiška je postala nedavno grad, ovo je lijep poklon našem gradu. Vjerujem da će ovdje doći i zasladiti se mnogo dobrih ljudi, posebno poslovnih, koji dolaze u naš grad – rekao je ef. Latifović.

/Dnevni Avaz/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

27
feb2020

Proizvodnjom ljekovitog bilja...

Dvadeset članica Udruženja žena iz Srpca zainteresovano je za proizvodnju i preradu ljekovitog bilj...

27
feb2020

Žuti i narandžasti meteoalarmi...

Evropski meteorološki servis "Meteoalarm" za danas i je aktivirao žuti meteoalarm za veći dio Bosne...

27
feb2020

Vatrogasci imaju pune ruke pos...

Vatrogasci širom RS posljednjih dana imaju pune ruke posla i upozoravaju da su ljudska nepažnja i ne...

27
feb2020

Održan stručno-edukativni skup...

Veoma je značajno da poljoprivredni proizvođači u Republici Srpskoj budu upoznati o svojim pravima i...