Bijeli luk zaslužuje veće površine u našoj zemlji, a pojedini su to prepoznali pa je tako nedavno u Ljubinju otvoren pogon za preradu bijelog luka. Ova činjenica postaknuće mnogre proizvođače da se odluče na uzgoj ove lkulture koja je usput rečeno i vrlo profitabilna kultura. Evo pred nama je oktobar i oktobar je pravo vrijeme da se nešto napravi po tom pitanju. Vrijeme je za sadnju ozimog bijelog luka.

U ovaj posao uključena je cijela njegova porodica to jest njih četvoro, a po potrebi, tu su rođaci, komšije i prijatelji. Pored ovog posla on se  bavi naučno - istraživačkim radom. Do sad objavio šest radova radova uglavnom  na simpozijumima, (smotre naučnih radova međunarodnog karaktera) i bio je saradnik na pet radova. Uglavnom se bazira na primjeni alternativnih supstrata i biostimulatora u proizvodnji rasada ukrasnih biljaka.

Nana je višegodišnja zeljasta biljka, visine stabla od 30 - 100 cm. Stablo je jako razvijeno, četvorougaono, crvenkaste boje, prekriveno dlačicama. Ima jako razvijene stolone, u velikom broju iz kojih se razvijaju nova stabla. Listovi su duguljasto - ovalni, na vrhu zašiljeni, a po obodu nazubljeni. Listovi su naspramni, sa lica tamnozeleni, a sa naličja svetliji, lisne drške su ljubičasto - crvene, a listovi su prekriveni dlačicama.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

17
okt2017

NBA Liga: Najava Zapadne konfe...

Kao što smo rekli u prethodnom članku, noćas počinje nova NBA sezona 2017/18, novi spektakl koji će...

17
okt2017

NBA Liga: Najava Istočne konfe...

Večeras počinje nova NBA sezona. U noći utorka na srijedu prvi duel igraju Klivlend i Boston (02.00)...

17
okt2017

Opštinska liga Gradiška 9. kol...

Okončani su svi mečevi devetog kola u Opštinskoj ligi Gradiška. Derbi jesenje polusezone odigran na...

17
okt2017

Područna liga Gradiška 10. kol...

Proteklog vikenda odigrani su svi mečevi desetog kola Područne lige Gradiška. Dva velika derbi susre...