Stotinu srbačkih poljoprivrednika danas je učestvovalo na Drugoj traktorijadi koja je na pisti aerodroma za poljoprivrednu avijaciju u Poveliču i ovoga puta privukla nekoliko stotina znatiželjnih posjetilaca.

Pokretač ove ratarske manifestacije, kojoj je cilj prvenstveno okupljanje i druženje ratara pred sezonu predstojećih poljoprivrednih radova, bio je mladi poljoprivrednik Mile Nježić iz Nožičkog. On je preuzeo vođenje poljoprivrednog domaćinstva nakon prerane smrti oca , koji je bio veoma uspješan poljoprivrednik.

„Moram izraziti veliko zadovoljstvo što je ova manifestacija dobila podršku, kako lokalne zajednice, tako i nekoliko firmi iz naše opštine, kao što su „Darko-komerc“ iz Kosjerova, „Agrounija“ iz Nožičkog“, „Drvoprodeks“ iz Prijebljega , „Tat-com“ iz Srpca i „Ćejić-petrol“ iz Poveliča, kaže Nježić.

Traktorijadi je prisustvovao načelnik opštine Mladjan Dragosavljević i njegov zamjenik Dragan Mikić, koji su bili zadovoljni stepenom organizovanosti, odzivom poljoprivrednika i gradjana ovoj manifestaciji koja prerasta u tradiciju.

„ Ovaj vid okupljanja, druženja i razmjene iskustava u proizvodnji hrane je veoma značajan, ne samo za njih već i lokalnu zajednicu. Opština poklanja pažnju proizvodjačima, dajuci subvencije i podsticaje u skladu sa raspoloživim mogućnostima. I ova manifestacija zaslužuje našu pažnju i već naredne godine biće uvrštena u zvanični program značajnih manifestacija u našoj opštini“, rekao je načelnik Srpca Mladjan Dragosavljević. 

Današnja Traktorijada je bila svojevrsna smotra traktora sa kojima raspolažu ratari ove agrarne opštine. Nažalost, dominirale su mašine starije od deset godina, ali su pažnju izazvali i moderni traktori, sa 80 do 130 konskih snaga za višenamjensku upotrebu u poljoprivredi. Pažnju je izazvao i jedan mali traktor iz 1956. godine, koji je i danas u upotrebi.

U zabavnom dijelu manifestacije, posjetioci su uživali u takmičenju traktora u snazi, koje je održano po kategorijama. Pobjednici su se smjenjivali, a na kraju su njihovi vlasnici zajedno uživali u hrani i piću. Održano je i takmičenje u parkiranju prikolica i niko nije „pao“. Zanimljivo je da Miloš Višić nije imao protivnika za najjači traktor na smotri od 130 konjskih snaga, mada je nudjena „nagrada“ od 1000 maraka, ako je vjerovati „oficijelnom“ spikeru Mirku Novakoviću. 

/BN/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

24
mar2019

Pobjeda Bisera za bijeg sa dna...

Uzbudljivo je ovog vikenda bilo na terenima Područne lige Gradiška. Na rasporedu je bilo 15. kolo, a...

24
mar2019

''Pozdrav proljeću'' okupio 20...

Tradicionalni planinarski pohod “Pozdrav proljeću” danas je na Kozari okupio oko 2.000 planinara iz...

24
mar2019

Marko je najmlađa žrtva NATO b...

Djetinjstvo i život dvogodišnjeg Marka Simića nesrećno su se završili kobnog 31. maja 1999. godine k...

24
mar2019

Jedinstvo deklasiralo Polet

Fudbaleri žeravičkog Jedinstva u okviru 18. kola Druge lige Republike Srpske grupa Zapad upisali su...