Fabrika stočne hrane "Farmofit" iz Gradiške, kao jedan od regionalnih lidera u ovoj industriji, početkom aprila počinje sa gradnjom novih objekata – silosa, ukupnog kapaciteta 2.500 tona, te nove sušare za kukuruz i soju. Rezultat je ovo dobrih poslovnih rezultata, ali i rasta otkupa količine žitarica tokom prethodnih sezona.

"Gradnja novih postrojenja bila je logičan poslovni potez jer ćemo na taj način unaprijediti proces prijema sirovina, ali i proširiti skladišni prostor naše fabrike. Takođe, izgradnjom nove sušare za kukuruz i soju rasteretićemo postojeće kapacitete i poboljšati kvalitet našeg finalnog proizvoda", istakao je generalni direktor Fabrike stočne hrane "Farmofit", Vojislav Rapić.

Novim investicijama kompanija "Rapić" iz Gradiške osiguraće bolju kontrolu i sigurnije praćenje kvaliteta sirovina koje se otkupljuju. Dugoročni cilj ovog ulaganja je dodatno jačanje odnosa sa već postojećim kooperantima, ali i otvaranje mogućnosti za nove saradnje. Planirano je da gradnja silosa bude završena do početka žetve pšenice, a sušara do sezone sušenja.

"Ovakvi razvojni planovi ne bi bili mogući bez vjernih kupaca i kooperatana, ali i vrhunskih stručnjaka naše fabrike koji svakodnevno rade na poboljšanju tehnologije proizvodnje stočne hrane i njenom kvalitetu. Modifikacija proizvoda za nas je ključna, jer na taj način pratimo želje i potrebe kupaca", naglašava Rapić.

Iz kompanije ističu da iako imaju velike planove za 2019. godinu, nastavljaju rad vođeni idejom da tržištu i kupcima ponude najbolji kvalitet za njihove životinje. "Farmofit" je danas respektabilan brend, sinonim za kvalitet i pouzdanost u radu, a sa gotovo 1.000 zadovoljnih kupaca, jedan je od vodećih proizvođača stočne hrane u državi i regionu.

Ova kompanija danas ima gotovo 100 radnika, a kroz društveno odgovorno djelovanje konstantno jača saradnju poslovnog sektora i akademske zajednice, te mladim stručnjacima iz oblasti poljoprivrede pruža brojne mogućnosti za saradnju.

/NN/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

24
apr2019

Najmlađi grad u Republici Srps...

Istorija same Gradiške izdvaja se kao značajna.

24
apr2019

Danas se ne očekuje veća gužva...

Na graničnom prelazu u Gradišci se tokom današnjeg dana ne očekuje veće zadržavanje vozila, pa se sa...

23
apr2019

Predsjednik Skupštine Banjaluk...

Danas je predsjednik Skupštine grada Banjaluka gospodin Zoran Talić, došao u posjetu Košarkaškom klu...

23
apr2019

Uzgoj goveda u sistemu „krava-...

Pored niza poznatih uzgojnih oblika u govedarstvu u Sjedinjenim američkim državama se u poslednje vr...