Proizvodi domaćih proizvođača koji su karakteristični za krajiško podneblje do kraja godine mogli bi da se nađu u "Krajiškoj kući", koja bi trebalo da se nalazi u centralnoj zoni grada, potvrdio je Draško Ilić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

"U toku je potraga za idealnom lokacijom, gdje bi se nalazio ovaj objekat u kojem će građani i turisti moći da nađu gotove proizvode naših proizvođača, te da budu sigurni da su oni domaći i zdravi", rekao je Ilić.

Dodao je da će od realizacije ovog projekta korist imati poljoprivredni proizvođači, ali i da će upotpuniti turističku ponudu grada.

Otkrio je da je planirana još jedna lokacija na kojoj bi se nalazila druga "Krajiška kuća".

"To je prostor postojeće devastirane tržnice u Lazarevu, koja godinama nije u funkciji, te je planirano da se podigne nova savremena tržnica domaćih proizvoda, a tu bi se nalazila i druga 'Krajiška kuća'", objasnio je Ilić.

Prema njegovim riječima, u toku je faza obezbjeđivanja urbanističko-tehničke dokumentacije za tržnicu u Lazarevu,  gdje će se naći prodajni objekat gotovih proizvoda, u kome će biti smještena druga "Krajiška kuće".

Ilić je kazao da su dosad uradili bazu proizvođača, na osnovu koje su locirali sve proizvođače koji bi brendiranjem svojih proizvoda i njihovim pakovanjem mogli da ih ponude na našem tržištu i time građanima omoguće da kupuju domaće proizvode.

Građani s kojima smo razgovarali podržavaju ideju da njihov grad dobije jedan ovakav objekat, jer bi to moglo da bude mjesto gdje bi se i oni i turisti mogli upoznati s proizvodima karakterističnim za ovo podneblje.

"Podržavam ideju da naš grad dobije 'Krajišku kuću'. Smatram da bi ona predstavljala i kulturu našeg naroda, jer je u planu da se u njoj nalaze proizvodi koji su karakteristični za ovaj kraj", kazala je Banjalučanka Dragana Lakić.

"Hercegovačka kuća" opravdala očekivanja

Kutak koji je Hercegovina dobila u gradu i mjesto gdje građani i turisti mogu da nađu sve one proizvode koji su karakteristični za Hercegovinu, ispunio je sva naša očekivanja, kazala je Ivana Bulić, koordinator aktivnosti u "Hercegovačkoj kući".

U ovom objektu se mogu naći suhomesnati proizvodi, sir, med, vino, likeri i razne vrste čajeva, a to su sve proizvodi hercegovačkih proizvođača.

"Svi oni koji nisu imali priliku da posjete Hercegovinu ili oni koji požele da osjete njen duh - to mogu u ovoj kući", istakla je Bulićeva te dodala da su zadovoljni brojem građana koji ih je posjetio, a koji su najviše interesovanja pokazali za med i suhomesnate proizvode.

/Nezavisne/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

23
sep2019

Torpedu derbi uz 11 žutih kart...

Minulog vikenda u Područnoj ligi Gradiška na rasporedu su bili mečevi šestog kola.

23
sep2019

Predsjednik FS RS Mile Kovačev...

Čitav život radio sam po propisima i pravilima, a tako će biti i ubuduće. Neću napustiti mjesto pred...

23
sep2019

Zbog alkohola policajci u Grad...

Na području Policijske uprave Gradiška tokom vikenda realizovana je akcija pojačane kontrole saobrać...

23
sep2019

Domaćin FK ''Republika Srpska'...

Na imanju Srpske bratske pomoći nedaleko od Čikaga domaćin 27. „Srbijede“, Fudbalski klub „Republika...