Proizvodi domaćih proizvođača koji su karakteristični za krajiško podneblje do kraja godine mogli bi da se nađu u "Krajiškoj kući", koja bi trebalo da se nalazi u centralnoj zoni grada, potvrdio je Draško Ilić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

"U toku je potraga za idealnom lokacijom, gdje bi se nalazio ovaj objekat u kojem će građani i turisti moći da nađu gotove proizvode naših proizvođača, te da budu sigurni da su oni domaći i zdravi", rekao je Ilić.

Dodao je da će od realizacije ovog projekta korist imati poljoprivredni proizvođači, ali i da će upotpuniti turističku ponudu grada.

Otkrio je da je planirana još jedna lokacija na kojoj bi se nalazila druga "Krajiška kuća".

"To je prostor postojeće devastirane tržnice u Lazarevu, koja godinama nije u funkciji, te je planirano da se podigne nova savremena tržnica domaćih proizvoda, a tu bi se nalazila i druga 'Krajiška kuća'", objasnio je Ilić.

Prema njegovim riječima, u toku je faza obezbjeđivanja urbanističko-tehničke dokumentacije za tržnicu u Lazarevu,  gdje će se naći prodajni objekat gotovih proizvoda, u kome će biti smještena druga "Krajiška kuće".

Ilić je kazao da su dosad uradili bazu proizvođača, na osnovu koje su locirali sve proizvođače koji bi brendiranjem svojih proizvoda i njihovim pakovanjem mogli da ih ponude na našem tržištu i time građanima omoguće da kupuju domaće proizvode.

Građani s kojima smo razgovarali podržavaju ideju da njihov grad dobije jedan ovakav objekat, jer bi to moglo da bude mjesto gdje bi se i oni i turisti mogli upoznati s proizvodima karakterističnim za ovo podneblje.

"Podržavam ideju da naš grad dobije 'Krajišku kuću'. Smatram da bi ona predstavljala i kulturu našeg naroda, jer je u planu da se u njoj nalaze proizvodi koji su karakteristični za ovaj kraj", kazala je Banjalučanka Dragana Lakić.

"Hercegovačka kuća" opravdala očekivanja

Kutak koji je Hercegovina dobila u gradu i mjesto gdje građani i turisti mogu da nađu sve one proizvode koji su karakteristični za Hercegovinu, ispunio je sva naša očekivanja, kazala je Ivana Bulić, koordinator aktivnosti u "Hercegovačkoj kući".

U ovom objektu se mogu naći suhomesnati proizvodi, sir, med, vino, likeri i razne vrste čajeva, a to su sve proizvodi hercegovačkih proizvođača.

"Svi oni koji nisu imali priliku da posjete Hercegovinu ili oni koji požele da osjete njen duh - to mogu u ovoj kući", istakla je Bulićeva te dodala da su zadovoljni brojem građana koji ih je posjetio, a koji su najviše interesovanja pokazali za med i suhomesnate proizvode.

/Nezavisne/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

20
jul2019

Počeli “Dani dijaspore” u Dubr...

Trodnevna manifestacija “Dani dijaspore” počela je nastupom kulturno-umjetničkih društava na stadion...

20
jul2019

Drugi Pub kviz u Gradišci iz p...

Zapisi iz svakodnevice jednog namćora (osjetljivog na zvuke) - dan tristo šesti.

19
jul2019

U Podgradcima grad napravilo u...

U posljednje vrijeme Gradiška se suočava sa sve češćim naletima nevremena koje za sobom ostavlja ozb...

19
jul2019

Srpčanin počinio krađu i tešku...

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 18.07.2019. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Ban...