Cochran program američkog Ministarstva poljoprivrede nudi studijske stipendije s ciljem intenzivnog kratkoročnog treninga u raznim poljoprivrednim oblastima za sve koji se profesionalno bave poljoprivredom, a dolaze iz zemalja srednje visokog prihoda, novih tržišta i novih demokratija. Više od 150 BiH državljana je do sada u okviru Cochran programa posjetilo SAD. Svi troškovi treninga i boravka u SAD su plaćeni od strane USDA, osim povratne avionske karte. Obuka obično traje 15 dana.

Tako i ove godine Ministarstvo poljoprivrede SAD (USDA) finansira Cochran Fellowship Program u okviru kojeg će u 2019. godini ponuditi stručnu  obuku u SAD o temama: 

  1. Introduction to U.S. Food Safety System
  2. Dairy Herd Management and Promotion of U.S. Dairy Genetics.

U Cochran program je uljučeno okupno 126 zemalja iz cijelog svijeta. Ove godine iz cijele Bosne i Hercegovine posredstvom Američke Ambasade u Sarajevu odabrano je 6 (šest) učesnika koji će imati priliku da budu dio ovog događaja. Posebno nam je zadovoljstvo da su čak 3 (tri) odabrana učesnika predstavnici našeg Udruženje poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske.

Svi učesnici pored mnogobrojnih radionica takođe će imati priliku da posjete ʻʻWorld dairy expoʼʼ najveću manifestaciju na svijetu za proizvođače mlijeka. Ovogodišnja lokacija programa je na sjeveru SAD Madison, Wisconsin u periodu od 28.09 do 12.10.2019 godine.

Svi mljekari sa područja Gradiške, Srpca, Laktaša i Kozarske Dubice se pozivaju da prate aktivnosti ovog Udruženja, kao i aktivnosti koje im se pružaju ne samo od strane SAD-a nego i ostalih zemalja svijeta koje pružaju ovakve obuke mljekarima s naših prostora.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

19
jan2020

Oprez vozačima: na cestama sni...

Saobraćaj se u Republici Srpskoj odvija po vlažnim i klizavim kolovozima, dok u višim planinskim pre...

19
jan2020

Plivanje za Časni krst u Gradi...

Prvi do časnog krsta na Savi u Gradišci doplivao je mladi pripadnik Policijske uprave Gradiška Vaso...

19
jan2020

Kotlari iz Vilusa: Rakijom i p...

U selu Vilusi kod Gradiške, iz kazna napunjenog komovinom prošlogodišnjeg roda šljive, potekla je ra...

18
jan2020

Pomozimo Stefanu Jokiću da sku...

Humanitarno veče za pomoć u liječenju osamnaestogodišnjeg Stefana Jokića iz Gradiške biće održano u...

Joomla! Debug Console

Sesija

Informacije profila

Iskorišćenost memorije

Upiti baze podataka