U Mjesnoj zajednici Lužani nadomak Gradiške osnovano je Sportsko društvo ''Lužani 1985''.

Na inicijativu mještana ovog naselja, ovaj sportski kolektiv ponovo je zaživio, i to nakon više od 20 godina.

''Društvo je osnovano 1985. godine, djelovalo je sve do početka rata, međutim nakon tih nemilih dešavanja prestalo je sa radom. Na inicijativu svih mještana, a ponajviše Nenada Bajića predsjednika društva, ponovo smo se okupili, i opet krećemo sa radom u raznim sportskim aktivnostima'', kaže za naš portal član Sportskog društva ''Lužani 1985'' Dragoljub Marjanović.

Osnovni ciljevi društva su razvoj, promocija i unapređenje amaterskog sporta, a ponajviše razvoj sportske rekreacije, zastupanje zajedničkih interesa članova društva pred raznim organizacijama, te obezbjeđivanje uslova za razvoj amaterskog sporta.

''Društvo je samostalno, neprofitno i vanstranačko. Ne dopušta rasnu, vjersku, nacionalnu i političku diskriminaciju, te kršenja prava i sloboda svakog čovjeka i građanina. Već imamo dvadesetak članova, pretežno mještana ovog sela, a ovu priliku koristim da pozovem sve zainteresovane da ukoliko žele dođu i posjete ovaj lijepi objekat u Lužanima, gdje nam je i sjedište i učlane se u naše društvo'', poručuje član društva Dragoljub Marjanović i dodaje:

''Godišnja članarina iznosi 30KM, a mogu se učlaniti svi od 7 do 107 godina. Za sada u planu imamo sedam sekcija: atletiku, biciklizam, mini fudbal, odbojku, stoni tenis, streljaštvo i šah, pa tako svi zaljubljenici u ove sportove su dobro došli''.

Inače, ove godine je u Mjesnoj zajdnici Lužani na terenima Sportskog društva odžan i turnir u malom fudbalu, a mještani ovog sela poručuju da će ovaj turnir, a i mnoge druge sportske aktivnosti u narednom periodu dobiti tradicionalni karakter.

Vrijedi pomenuti i to da sela u kojima ima mnogo višečlanih porodica danas nisu tako česta pojava, međutim upravo po tome se izdvaja ovo prelijepo gradiško mjesto. Naime, u ovom poprilično malom naselju u svakom domaćinstvu čuje se dječija graja, a za razliku od mnogih drugih gradiških sela natalitet u Lužanima je i dalje u porastu.

 

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

26
maj2019

FK ''Laminci'' šampion Opštins...

Fudbaleri Laminaca nakon sedam godina ponovo su postali član Područne lige RS – Gradiška.

25
maj2019

Mali heroj - Leon Radak

''Danas ja i Slobodan Boban Radak slavimo 5 godina braka. 😊 Danas se takođe u svijetu obilježava i d...

25
maj2019

Stihovi i note zažuborili pore...

Poezija nekoliko pjesnika popraćena zvucima frule, pozdravljena apaluzima publike, odzvanjala je kra...

25
maj2019

Naplata putarine po kilometru...

Izgradnja četiri naplatne stanice na autoputu Banjaluka - Gradiška je u završnoj fazi, a zatvoreni s...