U Mjesnoj zajednici Lužani nadomak Gradiške osnovano je Sportsko društvo ''Lužani 1985''.

Na inicijativu mještana ovog naselja, ovaj sportski kolektiv ponovo je zaživio, i to nakon više od 20 godina.

''Društvo je osnovano 1985. godine, djelovalo je sve do početka rata, međutim nakon tih nemilih dešavanja prestalo je sa radom. Na inicijativu svih mještana, a ponajviše Nenada Bajića predsjednika društva, ponovo smo se okupili, i opet krećemo sa radom u raznim sportskim aktivnostima'', kaže za naš portal član Sportskog društva ''Lužani 1985'' Dragoljub Marjanović.

Osnovni ciljevi društva su razvoj, promocija i unapređenje amaterskog sporta, a ponajviše razvoj sportske rekreacije, zastupanje zajedničkih interesa članova društva pred raznim organizacijama, te obezbjeđivanje uslova za razvoj amaterskog sporta.

''Društvo je samostalno, neprofitno i vanstranačko. Ne dopušta rasnu, vjersku, nacionalnu i političku diskriminaciju, te kršenja prava i sloboda svakog čovjeka i građanina. Već imamo dvadesetak članova, pretežno mještana ovog sela, a ovu priliku koristim da pozovem sve zainteresovane da ukoliko žele dođu i posjete ovaj lijepi objekat u Lužanima, gdje nam je i sjedište i učlane se u naše društvo'', poručuje član društva Dragoljub Marjanović i dodaje:

''Godišnja članarina iznosi 30KM, a mogu se učlaniti svi od 7 do 107 godina. Za sada u planu imamo sedam sekcija: atletiku, biciklizam, mini fudbal, odbojku, stoni tenis, streljaštvo i šah, pa tako svi zaljubljenici u ove sportove su dobro došli''.

Inače, ove godine je u Mjesnoj zajdnici Lužani na terenima Sportskog društva odžan i turnir u malom fudbalu, a mještani ovog sela poručuju da će ovaj turnir, a i mnoge druge sportske aktivnosti u narednom periodu dobiti tradicionalni karakter.

Vrijedi pomenuti i to da sela u kojima ima mnogo višečlanih porodica danas nisu tako česta pojava, međutim upravo po tome se izdvaja ovo prelijepo gradiško mjesto. Naime, u ovom poprilično malom naselju u svakom domaćinstvu čuje se dječija graja, a za razliku od mnogih drugih gradiških sela natalitet u Lužanima je i dalje u porastu.

 

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

15
dec2018

Otvoren "Zimski grad"...

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić otvorio je večeras treću po redu manifestaciju “Zimski grad”,...

15
dec2018

Upornost je - dobitna kombinac...

Dvadesetšestogodišnji Goran Gagić iz kozarskog sela Kijevci na rodnom imanju od oko pet hektara živi...

14
dec2018

Raspored turnira 3x3 "Dje...

Humanitarni turnir 3x3 "Djeca djeci" brojaće 43 ekipe. Kompletan raspored i satnica. Teren 1 SATNICA...

14
dec2018

Zimska rezidba krušaka

Savjete kako orezivati krušku dobili smo od ing. Bojana Kecmana iz “Resora za pruženje stručnih uslu...