​Banjalučanin Nikola Popović, koji je košarku počeo da trenira u Basketu 2000, prijavio se na NBA draft 2019. godine i mogao bi da zaigra u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Dvadesetjednogodišnji Popović je nakon banjalučkog Basketa 2000 prešao u beogradsku Crvenu zvezdu, s kojom je igrao finale juniorske Evrolige 2015. godine, a bio je i juniorski reprezentativac Srbije. Sa Srbijom je na Svjetskom U17 prvenstvu 2014. godine osvojio bronzu, a godinu dana kasnije je na Evropskom U18 prvenstvu bio peti.

"Veoma nam je drago što je Nikola uspješan, ali i zbog Basketa 2000, koji je već dao jednog igrača u Real Madrid. Popović je igrao za juniore Zvezde i trebalo je da pređe u FMP, međutim odlučio je da ode na koledž Boston jer je te godine Boston dao dva NBA igrača. I moj savjet je bio da ode u Boston. Sada je treća godina na fakultetu, odlično igra, a po procentima šuta je treći u takmičenju. Takođe, drago mi je što je prvi Banjalučanin na NBA draftu", rekao je Goran Simović, trener u Basketu 2000.

Činjenica da se neko prijavio za draft ne znači da će i zaigrati u NBA, ali Popović ima sve predispozicije da se to desi i da ga neki klub izabere na draftu.

"Ako ne prođe na ovogodišnjem draftu, vjerujem da sljedeće godine hoće. Veoma je dobar igrač i vrijedan. Još kad je bio dječak imao je predispozicije da postane vrhunski košarkaš", istakao je Simović.

Nikola Popović, koji je visok 211 centimetara, ove sezone je prosječno bilježio 14,5 poena i 7,2 skoka, a iz godine u godinu napreduje. Prvu godinu na koledžu je bilježio 6,14 poena po meču, a godinu dana kasnije 9,94. Po procentima šuta je bio treći u ACC, najjačoj NCAA konferenciji.

Ovogodišnji NBA draft će biti održan 20. juna, a i dalje se priča o čudu sa prošlogodišnjeg drafta - Slovencu Luki Dončiću. Njega je kao trećeg pika izabrala Atlanta i proslijedila ga Dalasu, gdje na 72 utakmice u prosjeku bilježi 32,2 poena, 7,8 skokova i šest asistencija.

/Nezavisne/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

24
apr2019

Najmlađi grad u Republici Srps...

Istorija same Gradiške izdvaja se kao značajna.

24
apr2019

Danas se ne očekuje veća gužva...

Na graničnom prelazu u Gradišci se tokom današnjeg dana ne očekuje veće zadržavanje vozila, pa se sa...

23
apr2019

Predsjednik Skupštine Banjaluk...

Danas je predsjednik Skupštine grada Banjaluka gospodin Zoran Talić, došao u posjetu Košarkaškom klu...

23
apr2019

Uzgoj goveda u sistemu „krava-...

Pored niza poznatih uzgojnih oblika u govedarstvu u Sjedinjenim američkim državama se u poslednje vr...