Košarkašice Srbije neće igrati u finalu Evropskog prvenstva. U polufinalu su večeras u beogradskoj “Štark Areni” kraljice poražene od Španije sa 71:66.

Španija je nešto bolje otvorila utakmcu, a iako je imala inicijativu u prvoj četvrtini Srbija je držala rezultatski priključak, međutim, u samoj završnici, serijom 6:0, Španija se odvaja na plus 10 (21:11), što je bio rezultat prve četvrtine.

Do poluvremena je Srbija smanjila na minus sedam, a sa zaostatkom od osam poena izabranice Marine Maljković ulaze u poslednjih deset minuta u kojima je uslijedila prava drama.

Polako je Srbija počela da topi prednost Španije, a onda na pet minuta i 30 sekundi min do kraja meča, Jelena Bruks pogađa dva bacanja i prvi put, Srbija, nakon duže vremena dolazi na samo jedan posjed zaostatka za Španijom (62:59).

Polako je Srbija počela da topi prednost Španije, a onda Na 5:31 do kraja meča, Jelena Bruks pogađa dva bacanja i prvi put, Srbija, nakon duže vremena dolazi na samo jedan posjed zaostatka za Španijo (62:59).

U paklenoj atmosferi beogradske Arene Srbija uspjeva da se odbrani, a onda ponovo Jelena Bruks ohađa za minus 1.

Nije se Španija u ovom trenucima najbolje snašla, ponovo je izgubila loptu, Sonja Petrović je krenula kontru, a onda je zastala. Loptu je uzela Butulija i dalekometnom trojkom donijela vostvo Srbiji (64:62). Laura Nikols je na drugoj strani izjednačila, ali je sjajna Sonja Petrović nastavila sa sjajnom partijom, pogodila na drugoj strani za novo vođstvo.

/MM/Aca informacija/Srpskainfo/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

19
nov2019

Tužba protiv predsjednika i su...

Ured disciplinskog tužioca VSTV-a podigao disciplinsku tužbu protiv okružnog tužioca iz Banja Luke D...

19
nov2019

Pripadnici Policijske uprave G...

Povodom obilježavanja Krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Policijska upra...

19
nov2019

U Domu zdravlja Gradiška nesta...

U Domu zdravlja Gradiška nestalo je vakcina protiv gripa, potvrdili su u Higijensko-epidemiološkoj s...

19
nov2019

Dražine medalje za život

Da nastanak invaliditeta nije tako velika tragedija kao što to izgleda, najbolje dokazuje Draženko M...