Vrhunac sportskog ljeta u našem gradu biće ovogodišnji Streetball Gradiška 3X3 , a da je sve spremno kako bi ispunili očekivanja sportskog, društvenog i kulturnog karaktera moći ćete da se uvjerite od danas, na platou ispred Kulturnog centra, gdje će u poslijepodnevnim časovima turnir zvanično početi!

Kao i svake godine, od onih najmlađih u kategorijama MINIBASKET i PIONIRI, preko za nijansu starijih KADETA i JUNIORA, pa do onih od kojih se očekuje najkvalitetnija igra, SENIORA, gledaćemo zanimljiva nadmetanja u njihovim pokušajima da pokore mali grad na obali rijeke Save!

Određeni novitet ove godine ogleda se u činjenici da će prva tri dana turnira (ponedeljak, utorak i srijeda) biti rezervisana samo za mlađe uzraste, dok će u četvrtak i petak sve svoje mečeve igrati SENIORI i najbolji od omladinaca koji se plasiraju u završnicu takmičenja.

Maksimalan broj ekipa u seniorskoj kategoriji iznosi 24, a koliko je želja kvalitetnih timova da se takmiče u Gradišci govori i podatak da je ta norma ispunjena već prije nekoliko dana.

Još nešto novo na predstojećem takmičenju jeste to da se Gradiška 3X3 igra u sklopu novoosnovane 3X3 lige Republike Srpske, pa to pobjedničkoj ekipi osim finansijske injekcije daje i ZAGARANTOVANO MJESTO na Finalnom turniru lige RS.

Ono što ponajviše raduje jesu mlade selekcije za čiji su rad najzaslužniji ljudi iz KK Topbasket, KK Stars Basket, KK LIDER , KK Igokea Aleksandrovac , a veliki broj mladih potencijala imaćemo priliku gledati na samom turniru, gdje su navedeni timovi poslali pozamašan broj svojih igrača kako bi se sportski i fer nadmetali u namjeri da budu najbolji!

Jedan od organizatora turnira Dušan Ristić ima poprilično visoka očekivanja: „S obzirom na to da šestu godinu u nizu organizujemo jedan sportski dogadjaj koji je već sada postao sinonim za ljeto i košarku u našem gradu, izuzetna mi je čast što ćemo ugostiti sve ekipe, a posebno želim istaknuti zahvalnost klubovima koji rade sa omladinskim selekcijama, pa nam nadmetanje njihovih pulena čini posebno zadovoljstvo i razlog više da gledamo iskrenu dječiju borbu, strast i želju sa dokazivanjem.

Ove godine smo poradili na poboljšanju sportskog dijela turnira uvođenjem zvanične 3X3 podloge, kao i „selidba“ mjesta dešavanja na plato ispred Kulturnog centra radi pogodnosti samih igrača, ali i publike koju kao i svake godine očekujemo u velikom broju, tako da iskreno očekujemo najkvalitetniji turnir do sada.“

Nama preostaje da posjetimo ovu sportsku manifestaciju u što većem broju, jer to je jedini pravi i ispravan način podrške svim učesnicima kako bi njihova želja za dokazivanjem uz inspiraciju na terenu dosegnula vrhunac u napadu na prvo mjesto!

/Dejan Gajić/Gradiška inicijativa - GRIN/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

25
avg2019

Podlegao muškarac kojem je zet...

​Milan Mudrinić (57) iz Bosanske Krupe preminuo je sinoć na UKC RS usljed teških povreda nakon što m...

24
avg2019

Ispaljene 93 protivgradne rake...

Protivgradna zaštita danas je ispalila 93 rakete na području opština Laktaši i Kozarska Dubica, te g...

24
avg2019

Raspored i satnica svih utakmi...

Svjetsko prvenstvo u košarci, Mundobasket 2019, najveći je sportski događaj na planeti u ovoj godini...

24
avg2019

Škorić držao Jedinstvo u igri,...

Fudbaleri žeravičkog Jedinstva u okviru trećeg kola Druge lige Republike Srpske grupa zapad, gostova...