Da košarka nije predodređena samo za dječake i da djevojčice veoma vješto barataju košarkaškom loptom i rasturaju na terenu, ovog vikenda u Gradišci će pokazati članice Košarkaškog kluba Lider koji organizuje humanitarni turnir za koji se prijavilo dvadesetak ženskih i mini-basket ekipa.

Razočarani činjenicom da ovogodišnji “Streetball” turniri širom Srpske nisu organizovali takmičenja u kategorijama djevojaka i mini-basketa, u KK Lider odlučili su da “uzmu stvar u svoje ruke” i pokažu ono u čemu su najbolji. Iako će na košarkaškom poligonu ispred Osnovne škole “Vasa Čubrilović” u Gradišci, gdje u subotu počinje humanitarni turnir pod nazivom “Backt to school”, odmjeriti košarkaško znanje i umijeće sa drugim ekipama, cilj im je da popularizuju žensku košarku i sport za mališane, te na taj način pokažu da imaju i veliko, humano srce i obezbijede novac za kupovinu školskog pribora za učenike te škole.

- Trenutno je prijavljeno oko 20 ekipa, a do početka turnira očekujemo još prijava iz Kozarske Dubice i Nove Topole, a osim toga, imaćemo i ekipe mama naše djece koje će im na ovaj način pružiti podršku i biti motivacija. Kotizacija iznosi pet maraka po igraču ili školski pribor po želji, a sav prikupljeni novac namijenjen je za kupovinu školskog pribora za djecu iz socijalno ugroženih porodica - istakla je trener KK Lider Ognjenka Jovičić i dodala da u klubu trenira 100 djevojčica i dječaka uzrasta od 2006. do 2012. godišta.

Jovičićeva je istakla da među malim košarkašima ima mnogo djevojčica koje su svakodnevno na terenu i koje briljiraju i u konkurenciji sa fizički nadmoćnijim muškim ekipama.

- Najveće je zadovoljstvo gledati njih kako igraju, prave su lavice i veliki zaljubljenici u košarku - rekla je Jovičićeva i dodala da će zainteresovani za turnir raspored utakmica i ostale informacije od danas moći pronaći na internet stranici ovog kluba.

/Glas Srpske/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

22
jan2020

Foto dana: Radnici DM-a pustil...

Juče se pojavila lijepa fotografija na Fejsbuk grupi Levijatan Forum. Naime, riječ je o fotografiji...

22
jan2020

Auto sletio s puta u Rovinama,...

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u protekla 24 časa, evidentirana su...

21
jan2020

Poroci među srednjoškolcima u...

Pušenje je veoma rašireno među srednjoškolcima u Gradišci, koji i pauzu između časova koriste za ova...

21
jan2020

Prekid u isporuci toplotne ene...

IEE Poslovna jedinica ''Toplana'' Gradiška obavještava sve korisnike da će sutra 22. januara doći do...

Joomla! Debug Console

Sesija

Informacije profila

Iskorišćenost memorije

Upiti baze podataka