U Vogošći je proteklog vikenda održano  karate prvenstvo Bosne i Hercegovine za seniore i seniorke u katama i borbama.

Zlatna, srebrena i bronzana medalja otišle su u ruke takmičara gradiškog Nitena na državnom prvenstvu. Muška ekipa u katama postala je prvak Bosne i Hercegovine po treći put za redom, a ekipu su činili Selak Jovo, Popadić Slobodan i Vrbanjac Kenan.

Ženska ekipa u katama osvojila je srebrenu medalju, i to u sastavu Kutić Nevena, Borković Dajana i Zjajić Marija, ali se mora istaći i to da su djevojke drastično oštećene u finalu od strane sudija.

Vrbanjac Kenan osvojio je bronzanu medalju u katama pojedinačno. Ovo prvenstvo bilo je i izbornog tipa za Evropsko prvenstvo koje će se odrżati u Španiji krajem ovog mjeseca i Balkansko prvenstvo koje će biti održano u aprilu mjesecu u Srbiji.

Niten je sada četvrti na prvenstvu Bosne i Hercegovine u generalnom plasmanu klubova (od 44 kluba koliko ih je učestvovalo). Poslije Sarajeva i Mostara, Gradiška se plasirala na ljestvici seniorskog karatea Bosne i Hercegovine.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

24
maj2019

Uskoro ''Prvi gradiški noćni c...

Nakon organizacije trećeg polumaratona i prve humanitarne trke na pet kilometara, Atletsko rekreativ...

24
maj2019

Poznati regionalni putopisac s...

Jedan od najvećih regionalnih putopisaca će poslije pređenih preko 40 zemalja svijeta i pet kontinen...

24
maj2019

Gradišci...

Stari grade na brodu od Save...

24
maj2019

Policijaska akcija u Prnjavoru...

U akciji "Polo", koju su zajedničkim snagama izveli pripadnici policijskih stanica Prnjavor i Laktaš...