Martin Ocepek iz Slovenije pobjednik je trećeg gradiškog polumaratona na 21 kilometar u muškoj konkurenciji, dok je u ženskoj konkurenciji najbrža bila Amela Trožić iz Sarajeva.

U sertifikovanoj stazi na 10 kilometara najbrža je bila Antonija Demartini iz BiH u ženskoj i Goran Ugrčić iz Požege u muškoj konkurenciji.

U trci na 5 kilometara najbolja je bila Slađana Tomaš iz Banjaluke u ženskoj i Nikola Vasković iz Vlasenice u muškoj konkurenciji.

Direktor gradiškog maratona, Dejan Jakeljić rekao je da je u trci na 5, 10 i 21 kilometar učestvovalo 320 učesnika iz zemalja bivše Jugoslavije, Čilea, Velike Britanije, Švedske, Austrije, Bugarske i Ukrajine.

Treći gradiški polumaraton otvorio je načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti gradske uprave Gradiška, Davor Glišić, koji je rekao da je gradiški polumaraton prerastao u tradiciju.

“Ovakva sportska manifestacija je trebala našem gradu s obzirom da Gradiška broji oko 80 registrovanih sportskih organizacija koje djeluju na području grada”, rekao je Glišić i naglasio da će Grad Gradiška i ubuduće podržavati ovakve sportske manifestacije koje na pozitivan način promovišu sport, naš grad i zdrav način života.

Glišić je dodao da je Atlestko-rekretativni klub Gradiška, organizator polumaratona, uvršten u budžet kroz redovno finansiranje.

U trci na 1 kilometar učestvovalo je 150 djece. Najuspješnija u ženskoj konkurenciji bila je Jovana Radulović, članica Atletsko-rekreativnog kluba Prnjavor, a u muškoj konkurenciji Ermin Beganović iz Krajišnika.

Direktor Trećeg gradiškog polumaratona Dejan Jakeljić je dodao da su prezadovoljni iz organizacije i da je zaista bilo naporno "izgurati" ovakvu jednu manifestaciju, te se nada da će iduće godine kako raste iskustvo biti mnogo lakše organizvoati polumaraton u Gradišci.

Na našem portalu ćemo uskoro objaviti video sa najzanimljivijim dešavanjima sa polumaratona.

/MM/ /Radio Gradiška/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

24
apr2019

Najmlađi grad u Republici Srps...

Istorija same Gradiške izdvaja se kao značajna.

24
apr2019

Danas se ne očekuje veća gužva...

Na graničnom prelazu u Gradišci se tokom današnjeg dana ne očekuje veće zadržavanje vozila, pa se sa...

23
apr2019

Predsjednik Skupštine Banjaluk...

Danas je predsjednik Skupštine grada Banjaluka gospodin Zoran Talić, došao u posjetu Košarkaškom klu...

23
apr2019

Uzgoj goveda u sistemu „krava-...

Pored niza poznatih uzgojnih oblika u govedarstvu u Sjedinjenim američkim državama se u poslednje vr...