U okviru manifestacije ''Gradiško ljeto'', a u organizaciji Atletsko – rekreativnog kluba Gradiška, sinoć je održan 1. Gradiški noćni cener.

U okviru noćne sportske manifestacije su se trčale dječja trka na 800m, zatim Fun Run trka na 3km i glavna na 10km.

Najbolji na 3km su kod muških bili: 1. Mlađen Samardžić (10:10), 2. Rajko Poparić (10:20), 3. Đorđe Ćerić (10:33), a u ženskoj konkurenciji: 1. Slađana Tomaš (13:48), 2. Marija Kelemen (15:30), 3. Radmila Đukanović i Marina Stupar (16:18).

U glavnoj trci na 10km najbolji u muškoj konkurenciji su bili: 1. Srđan Samardžić (35:03), 2. Davor Vidović (36:40), 3. Nikola Petrović (36:43), a u ženskoj konkurenciji: 1. Amela Trožić (42:20), 2. Hanifa Terzić (43:03), 3. Tijana Kosić (44:57).

Atletsko – rekreativni klub Gradiška je prethodno uspješno organizovao tri izdanja Gradiškog polumaratona te jednu humanitarnu trku na 5km. Kompletne rezultate provjerite na sljedećim linkovima: TRKA NA 3km; TRKA NA 10km.

Goran Zakarić ambasador

Goran Zakarić, dojučerašnji fudbaler beogradskog Partizana bio je ambasador prvog Gradiškog noćnog cenera.

„Gradiški noćni cener“ je počeo trkom na 800 metara, u kojoj je učestvovalo oko 100 djece. U Gradišci se trčalo i na tri kilometara. Slađana Tomaš iz Banja Luke je stigla prva u ženskoj konkurenciji. Pobjednik u muškoj konkurenciji je  Mlađen Samardžić iz Atletskog kluba maraton iz Brčkog.

Dio novca od kotizacija prvog “Gradiškog noćnog cenera” biće usmjeren u humanitarne svrhe, a organizatori su za najbolje pripremili novčane nagrade i pehare. U grad na Savi trkači su stigli iz, Mađarske, Italije, Austrije, Čilea, Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Federacije BiH i Republike Srpske.

“Veoma mi je drago što je tako dobar odaziv takmičara. Iz Gradiške je bilo oko 50 takmičara što je bolje u odnosu na polumaraton, nadam se da će se taj broj povećavati” rekao je Dejan Jakeljić, direktor 1. Gradiškog noćnog cenera.

“Gradiški noćni cener” održan je u okviru manifestacije “Gradiško ljeto 2019” koju je u saradnji sa Gradskom upravom organizovala Turistička organizacija Gradiška.

“Ovo je značajna manifestacija jer okuplja ogroman broj ljudi iz drugih zemalja koji se zadrže u našem gradu, potroše nešto što je svakako značajno za djelovanje u turizmu, jer su svi segmenti povezani sa turizmom” kaže Danka Mirjanić iz Turističke organizacije Gradiška.

U okviru Gradiškog ljeta i narednih dana će biti niz manifestacija, kao što je Festival zanatskog piva, Gradiški muzički maraton, Državno prvenstvo u sportskom ribolovu.

/MM/trcanje.net/Info +/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

23
jan2020

Švercuju pancire, ptice i kont...

Stolice, pomfrit rezač, sir za picu, rukavice za dlake, četka za čišćenje, igračke, odstrijeljene p...

23
jan2020

Dual "lovi" na podru...

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška od sutra do 24. februara pojačano će...

22
jan2020

Banjalučani i dalje žele Zakar...

Nakon deset dana rada na pripremama za proljećni dio sezone šef stručnog štaba Borca Branislav Krun...

22
jan2020

Nezaposlenost više nije osnova...

Građani koji su preko Zavoda za zapošljavanje ostvarivali pravo na zdravstveno osiguranje, umjesto u...

Joomla! Debug Console

Sesija

Informacije profila

Iskorišćenost memorije

Upiti baze podataka