U okviru manifestacije ''Gradiško ljeto'', a u organizaciji Atletsko – rekreativnog kluba Gradiška, sinoć je održan 1. Gradiški noćni cener.

U okviru noćne sportske manifestacije su se trčale dječja trka na 800m, zatim Fun Run trka na 3km i glavna na 10km.

Najbolji na 3km su kod muških bili: 1. Mlađen Samardžić (10:10), 2. Rajko Poparić (10:20), 3. Đorđe Ćerić (10:33), a u ženskoj konkurenciji: 1. Slađana Tomaš (13:48), 2. Marija Kelemen (15:30), 3. Radmila Đukanović i Marina Stupar (16:18).

U glavnoj trci na 10km najbolji u muškoj konkurenciji su bili: 1. Srđan Samardžić (35:03), 2. Davor Vidović (36:40), 3. Nikola Petrović (36:43), a u ženskoj konkurenciji: 1. Amela Trožić (42:20), 2. Hanifa Terzić (43:03), 3. Tijana Kosić (44:57).

Atletsko – rekreativni klub Gradiška je prethodno uspješno organizovao tri izdanja Gradiškog polumaratona te jednu humanitarnu trku na 5km. Kompletne rezultate provjerite na sljedećim linkovima: TRKA NA 3km; TRKA NA 10km.

Goran Zakarić ambasador

Goran Zakarić, dojučerašnji fudbaler beogradskog Partizana bio je ambasador prvog Gradiškog noćnog cenera.

„Gradiški noćni cener“ je počeo trkom na 800 metara, u kojoj je učestvovalo oko 100 djece. U Gradišci se trčalo i na tri kilometara. Slađana Tomaš iz Banja Luke je stigla prva u ženskoj konkurenciji. Pobjednik u muškoj konkurenciji je  Mlađen Samardžić iz Atletskog kluba maraton iz Brčkog.

Dio novca od kotizacija prvog “Gradiškog noćnog cenera” biće usmjeren u humanitarne svrhe, a organizatori su za najbolje pripremili novčane nagrade i pehare. U grad na Savi trkači su stigli iz, Mađarske, Italije, Austrije, Čilea, Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Federacije BiH i Republike Srpske.

“Veoma mi je drago što je tako dobar odaziv takmičara. Iz Gradiške je bilo oko 50 takmičara što je bolje u odnosu na polumaraton, nadam se da će se taj broj povećavati” rekao je Dejan Jakeljić, direktor 1. Gradiškog noćnog cenera.

“Gradiški noćni cener” održan je u okviru manifestacije “Gradiško ljeto 2019” koju je u saradnji sa Gradskom upravom organizovala Turistička organizacija Gradiška.

“Ovo je značajna manifestacija jer okuplja ogroman broj ljudi iz drugih zemalja koji se zadrže u našem gradu, potroše nešto što je svakako značajno za djelovanje u turizmu, jer su svi segmenti povezani sa turizmom” kaže Danka Mirjanić iz Turističke organizacije Gradiška.

U okviru Gradiškog ljeta i narednih dana će biti niz manifestacija, kao što je Festival zanatskog piva, Gradiški muzički maraton, Državno prvenstvo u sportskom ribolovu.

/MM/trcanje.net/Info +/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

23
avg2019

Na rasporedu drugo kolo u PFL...

Nakon početnih devedeset minuta odigranih prethodnog vikenda, ovog su na rasporedu svi susreti drugo...

23
avg2019

Otac i sin iskopavali, pa prod...

Protiv Željka i njegovog sina Ilije Slijepčevića iz Kozarske Dubice pripadnici MUP Republike Srpske...

23
avg2019

Zet na slobodi, punac i dalje...

Goran Mirković (39) koji je u srijedu naveče u Lamincima kod Gradiške tokom sukoba zabio sjekiru u g...

23
avg2019

Osam timova u borbi za titulu:...

Lopta će se ovog vikenda zakotrljati i u najnižem rangu takmičenja pod okriljem Fudbalskog saveza Re...