David Maličević biciklista BK "SUMMIT" iz Banjaluke otputovao je na Balkansko prvenstvo u pratnji svog trenera Gradiščanina Slavoljuba Bjelajca.

Prije Balkanskog zadnja provjera je održana na Sokocu gdje je David (junior) u jakoj konkurenciji ''Elit vozača'' zauzeo treće mjesto. U dosadašnjem dijelu sezone David je od četiri trke Premijer lige uvjerljivo najbolji junior u državi, za četiri prva mjesta i maksimalnih 200 bodova.

Tako odličan rezultat u Premijer ligi i na drugim međunarodnim trkama je donijelo veliki poziv na adresu BK "SUMMIT" od selektora Bosne i Hercegovine da je David pozvan u A tim reprezentacije.

"Pripremao sam se za Balkansko prvenstvo već duži vremenski period, jer tu želim da pokažem koliko stvarno mogu pružiti kao junior. Želim da pokažem da je moj klub ulagao u mene jer vrijedim" istakao je David.

Direktan prenos trke na malim ekranima

Balkansko prvenstvo održaće se sutra 07. jula 2019. godine u 13:20h, a prenos trke će biti na Areni sport 2 HD.

"Zadovoljan sam rezultatima ove sezone koje je David ostvario, Balkansko će da bude pravi test njegovih mogućnosti. Nadam se da ćemo poslije Balkanskog prvenstva imati priliku da David pokaže svoj kvalitet i na Evropskom prvenstvu", dodao je trener Slavoljub Bjelajac.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

23
avg2019

Na rasporedu drugo kolo u PFL...

Nakon početnih devedeset minuta odigranih prethodnog vikenda, ovog su na rasporedu svi susreti drugo...

23
avg2019

Otac i sin iskopavali, pa prod...

Protiv Željka i njegovog sina Ilije Slijepčevića iz Kozarske Dubice pripadnici MUP Republike Srpske...

23
avg2019

Zet na slobodi, punac i dalje...

Goran Mirković (39) koji je u srijedu naveče u Lamincima kod Gradiške tokom sukoba zabio sjekiru u g...

23
avg2019

Osam timova u borbi za titulu:...

Lopta će se ovog vikenda zakotrljati i u najnižem rangu takmičenja pod okriljem Fudbalskog saveza Re...