228 Objavljeno 24 septembar 2019 Autor: Micro Mreza

Uspjesi mladih strijelaca, članova SK “Milan Pilipović” iz Kozarske Dubice na regionalnim, republičkim i državnim takmičenjima dokazuju da je ovaj sport u usponu u gradu na Uni.

Među deset najuspješnijih takmičara na kadetskom i juniorskom prvenstvu Republike Srpske u gađanju vazdušnom puškom sa diopterom po međunarodnom program održanom nedavno u Tesliću plasiralo se dvoje Dubičana.

U pojedinačnoj kadetskoj konkurenciji Aleksandra Čubrilović sa ostvarenih 532,7 krugova osvojila je šesto a u juniorskoj konkurenciji deseto mjesto. Bojan Berberović je sa ostvarenih 508,5 krugova zauzeo je osmo mjesto u kadetskoj konkurenciji te 11. mjesto među juniorima.

– Konkurencija na ovom takmičenju bila je veoma jaka. Učestvovali su i reprezentativci Bosne i Hercegovine. Za nas je uspjeh učešće a rezultati predstavljaju dodatni podstrek – kazali su u upravi dubičkog Streljačkog kluba “Milan Pilipović”.: Privatna arhiva

Prethpodno je ovaj klub na prvenstvu RS u Trebinju, u ekipnoj konkurenciji zauzeo drugo mjesto, iza ekipe “Geofon” Teslić. U ekipi po uspjesima se ističu Bojan Berberović, Damjan Tubin, Sergej Mirosav i Danijel Bogunović.

U Trebinju je Dubičanka Aleksandra Čubrilović postala je prvakinja RS sa osvojenih 168,7 krugova. Dubičkim strijelcima pomažu lokalna uprava, “Komunalac”, “Mlijekoprodukt” te više pojedinaca.

/Srpskainfo/