Nakon konstantnih radova ovog ljeta, sportisti i rekreativci u gradu na Savi ponovo će na raspolaganju imati potpuno renoviranu kuglanu.

Novi sadržaj smješten je na staroj lokaciji u prostorijama Gradskog stadiona u Gradišci gdje je i do sada egzistirala kuglana, ali sada u potpuno novom sjaju nakon rekonstrukcije i opremanja, koje su zajedno realizovali dvojica mladih entuzijasta i ljubitelja ovog sporta, Ratko Kecman i Nemanja Galić.

''Sada imamo kuglanu zbog koje svi možemo da budemo ponosni. Ovaj kompleks je obnovljen i kompletiran, sadržaji su obogaćeni, imamo mogućnosti za takmičarski, rekreativni i školski sport'', kazao je za ''Micro mrežu'' Ratko Kecman, trenutno član Kuglaškog kluba Kozara.

Inače, ako ste se kojim slučajem upitali da li je ''Liga šampiona'' ikada i u bilo kojem sportu bila na tlu naše zemlje, odgovor je pozitivan. Kuglašice gradiške Kozare upravo su na ovom mjestu prije nekoliko godina u Ligi šampiona upisale svijetle stranice ovog kuglaškog kluba.

"Moji prvi dodiri sa kuglanjem su upravo nastali ovdje i nakon toga i kao pojedinac, ali i kao član Kozare postigli smo zavidne rezultate. Veoma sam ponosan na sve što smo uradili do sada, a nova renovirana kuglana otvara niz sjajnih mogućnosti. Trenutno treniram ovdje, a igram u zagrebačkoj Grmoščici, tako da se nadam da će još mnogo mladih dječaka i djevojčica svoje prve kuglaške korake upravo postići ovdje'', ističe za ''Micro mrežu'' jedan od najboljih kuglaša iz BiH Nemanja Galić.

Svečano otvaranje kuglane je u četvrtak 10. oktobra, dok kuglana sa radom počinje dan kasnije.

''Svi ljubitelji ovog sporta su uvijek dobro došli, nadamo se da će oni najmlađi, ali i oni nešto stariji vrlo često biti naši gosti'', poručio je na kraju za ''Micro mrežu'' Ratko Kecman.

Kuglanu trenutno koriste četiri kluba. Muški kuglaški klubovi Kozara, Lijevče i Posavina, te Ženski kuglaški klub Kozara.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
okt2019

"Onomatobleja Show"...

Da li su Srbi samo hrabri i rodoljubivi, Bošnjaci samo dobroćudni i gostoljubivi, a Hrvati kulturni...

21
okt2019

Gosti došli turistički

Kakva fantastična nedjelja je iza nas terenima širom dobojskih, derventskih, teslićkih, šamačkih i...

21
okt2019

Radi se na identifikaciji lica...

Policija preduzima radnje na utvrđivanju svih okolnosti prijave da je na džamiji u Kozarskoj Dubici...

21
okt2019

Almasa Asanov pronađena u Grad...

Šesnaestogodišnja Almasa Asanov iz Pridjela Gornjeg, čiji je nestanak prijavljen 16. oktobra, pronađ...