474 Objavljeno 04 novembar 2019 Autor: Vidosav Đurđević

KKI „Vrbas“ je u Sportskoj dvorani „Borik“, pobjedom 70:65 protiv kombinovne ekpe sastavljene od igrača Sana iz Sanskog mosta i ekipe “3K” Sarajevo uspješno otvorio novu takmičarsku sezonu u NLB ligi. Banjalučani inače  brane pobjednički trofej kojeg su osvajali šest posljednjih godina.

Ovim trijumfom igrači „Vrbasa“ su samo potvrdili da će i uvoj sezoni biti glavni pretedenti za još jedno šampionsko slavlje u ovom regionalnom takmičenju.Obe ekipe su ušle u utakmicu vrlo borbeno pa se u prvoj četrvrini vodila žestoka borba, a zavešena je rezultatom 15:12 za domaćina. Druga četvrtina donjiela je nešto više poena, a dobili su je domaći rezultatom18:15 pa se na veliki odmor otišlo sa prednošću domaćina od 6 poena prednosti. Treći dio igre pripao je gostujućoj ekipi rezultatom 23:20 pa se u poslednji dio igre ulazi sa samo tri poena prednosti domaćina a taj rezultat je obadvima ekipama davao priliku da zabilježe pobjedu na startu.Poslednji dio igre donio je nadasve borbenu igru u kojoj su banjalučani pokazali više volje i dobili je rezultatom 17:15 pa je poslije zadnjeg zvižduka sudijskog para Hrvoje Pencingera iz Hrvatske i Mitje Dečmana iz Slovenije na semaforu zabilježeno da je KKI Vrbas dobio ovu tešku utakmicu 70:65. Banjalučani su ovu urakmicu odigrali oslabljeni jer u sastavu domaćih nije bilo jednog od najboljih njegovih igarča Ante Štimca koji je izostao zbog povrede.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su: Vlado Švraka sa 32 poena, te Ademir Demirović sa 25. Ostale poene dali su: Pero Kuzmanović 6, Nenad Ritan 4 i Elvir Modronja 3. U poraženoj ekipi po 15 poena postigli su Hazim Orlić i Asmir Vehabović.

U drugoj utakmici danšnjeg programa  KKI Vrbas se sastao sa KIK Zagrebom iz istoimenog grada i sa manje poteškoća nego u prvoj utakmici savlada svog suparnika sa 79:56.

Banjalučani su gostima nametnuli jak tempo  pa sui z četvrtine u četvrtinu povećavali koš razliku .Prvu četvrtinu su domaći dobili sa 21:10. U drugoj se vodila ravnopravna borba pa je ona završena neriješenim retultatom 18:18 ,  U trećem dijelu banjalučani dodaju gas dobijaju je saG18:15, Poslednji dio igre banjalučani su dobili sa 19:16,  pa je na kraju rezultat glasio 79: 56.

 Poene za , domaćina postigli su Elvir Modronja 18, Ademir Demirović 18, Igor Ignjatović 16, Slavko Šimić 8, Vlado Švraka 7.Nenad Ritan 4, Biljana Nedić 2, Pero Kuzmanović 2, Mufid Čejvan 2,i  Bojan Brkić 2. Kod gostiju se isticao kapiten Ivica Vujica koji je bio i najbolji strelac svoje ekipe. Recimo na kraju da je sudiski par dobro vodio oba susreta , bez većih grešaka..

Mi smo u ovo takmičenje ušli sa željom da nastavimo niz osvajanja šampionske titule I evo na početku smo zadovoljni postignutim rezultati to jest sa ove  dvije pobjede, Osjetilo se osustvo našeg igrača Štimca koji nije nastupio zbog povrede ali na je bodrio sa klupe. Vjerujem u svoje saigrače da će kako sezona bude oticala pružati sve bolje rezultate jer početak je uvijek težak.”, rekao je kapiten Ignjatović po završetku današnjih utakmica.