595 Objavljeno 16 novembar 2019 Autor: Vidosav Đurđević

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ pobijedio je u derbiju 4. kola Premijer lige BiH ekipu KIK „Zmaj“ sa 86:62 (19:13, 26:15, 23:22, 18:12). Ovom pobjedom Banjalučani su „ovjerili“ jesenju titulu, i potvrdili da su najbolja ekipe ovog atraktivnog sporta, ne samo u premijer-ligaškom takmičenju već i u regionu.

Nema sumnje da su se obe ekipe posebno pripremale za ovaj meč jer već godinama današnji suparnici su ljuti protivnici ma gdje da se igra utakmica.Banjalučani su i danas nastupili oslabljeni jer jedan od najboljih igrača tima sa Vrbasa Ante Štimac još nije sanirao povredu ruke.

Početak meča pripao je gostima iz Gradačca koji su vodili sa 6:1, 8:3, 9:5. Potom su se razigrali domaći igrači koji su poslije prvih 10 minuta imali prednost od 19:13. I drugu četvrtinu bolje otvaraju protivnički košarkaši koji su zahvaljujući Arnelu Muliću stigli do izjednačenja, 19:19. Nakon toga bilo je (24:22) a onda su se probudili domaći igrači I za nepunih 6 minuta postigli 16:0 poena I ostvarili veliku prednost 40:22 i tada u drugo poluvrijeme ušli sa visokom koš razlikom 45:28.

Treću rezultatski najneizvjesniju ali ponajbolju četvrtinu suparnici su igrali koš za koš pa se ona završila rezultatom 23:22, što je značilo da domaćin u poslednjih 10 minuta ulazi sa visokom prednošću od 65:50.

I poslednji dio ove vrlo kvalitetne utakmice domaćin je bio bolji i dobio je rezultatom 18:12 pa je na semaforu ostalo zapisano 86: 62 za KKI Vrbas, a to je značilo i osvajanje jesenje titule.

KKI Vrbas je nastupio u sastavu: Ignjatović, Duvnjak, Kuzmanović, Modronja, Demirović , Nenad Ritan, Marko Ritan,S. Šimic, Biljana Nedic., Švraka, Čejvan i Brkic.

Kod domaćih su se istakli košgeteri Demirović sa 27 poena, Modronja 21 ,Švraka i Nenad Ritan po 17 poena. Najefikasniji u poraženom sastavu bio je Enes Kamberović koji je duel završio sa 23 poena, odmah uz rame mu je bio Imširović i kapiten Mulić.

Po prvi put za goste iz Gradačca danas su na parketu dvorane u Obilićevu nastupili dvojica reprezantivaca Srbije Miljan Grujić i donedavni clan KKI Vrbasa Željko Likić i oba prikazali dobru igru što će svakako veseliti saveznog selektora Srbije.

Nije običaj da se komentariše suđenje ukoliko je ono bilo korektno a danas sudijska trojka zaslužuje nepovoljan komentar jer su nizom čudnih odluka povećali napetost utakmice i doveli igrače do nervoze.Banjalučani u poslednjem kolu imaju odigrati utakmicu sa ekipom Bosna na gostujućem terenu u Zenici.