281 Objavljeno 06 decembar 2019 Autor: Micro Mreza

Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević organizovao je prijem za članicu Karate kluba Borac iz ove opštine Aleksandru Gavranović, koja je osvojila zlatnu medalju u katama na Svjetskom prvenstvu u Beogradu.

Dragosavljević je rekao da srbački karate klub na ovaj način nastavlja kontinuitet dobrih rezultata na velikim takmičenjima. 

- Već nekoliko decenija karatisti Borca briljiraju na evropskim i svjetskim takmičenjima, a nastavak njihovih uspjeha je samo još jedan dokaz da se uspješno radi u ovom sportskom kolektivu - rekao je Dragosavljević.

On je dodao da će u budžetu opštine Srbac za narednu godinu biti povećana sredstva za rad sportskih klubova i da će ovim novčanim stimulansom biti obuhvaćeni i karatisti.

Trener Borca Ljubomir Tadić je kazao da je na takmičenju, koje je održano prošlog mjeseca u Beogradu, učestvovalo oko 800 takmičara iz više od 20 evropskih zemalja i Amerike.

- Do kraja godine naši karatisti učestvovaće na takmičenju u Brčkom, a naredne godine planirana su velika međunarodna takmičenja u Banjaluci i Srpcu, gdje takođe očekujemo dobre rezultate. Planiramo da učestvujemo i na takmičenjima u nekoliko evropskih zemalja - rekao je Tadić, piše Glas Srpske.