Auto Janković
1636 Objavljeno 01 februar 2020 Autor: Zoran Kalinac

Dodjelom priznanja i pehara u petak je zvanično završeno Prvo pojedinačno prvenstvo u šahu u organizaciji Sportskog društva ''Lužani''.

Turnir je trajao od 22. decembra do 26. januara, a okupio je 20 takmičara većinom iz ovog prigradskog gradiškog naselja.

Pobjednik prvog šahovskog prvenstva u Lužanima je Dragan Janjanin koji je od ukupnih 19, osvojio 18.5 bodova. Drugo mjesto pripalo je Nikoli Lekiću (17.0), a treće Čedi Koljaninu (16.0).

''Hvala svima koji su učestvovali i koji su na bilo koji način pomogli da jedan ovakav turnir napravimo u našem malom mjestu. Zaista smo ponosni što smo se prije svega družili uz šah u proteklih mjesec dana u Lužanima'', kazao je za ''Micro mrežu'' predsjednik SD ''Lužani'' i čovjek od kojeg je i potekla sama ideja, Nenad Bajić.

Šahovsko prvenstvo u Lužanima obuhvatilo je ukupno 19 kola i 190 mečeva i igralo se svakog vikenda. Jedan od najboljih gradiških šahista u istoriji Spomenko Bavrlić /FIDE ID 14405741/, bio je glavni sudija Prve šahovske lige u Lužanima. Takođe dodatni sudija i čovjek koji je dao veliki doprinos u organizovanju šahovskog prvenstva u Lužanima bio je Dimitrije Grčić /FIDE ID 14424380/.

Predsjednik SD ''Lužani'' Nenad Bajić istakao je da su im velika podrška u organizaciji bili i članovi Šahovskog kluba "Kozara" koji su im ustupili šahovske table i satove, a priznanje je primio predsjednik ŠK ''Kozara'' Vladimir Subotić.

''Moram istaći da tokom cijelog prvenstva nije zabilježen niti jedan eksces, da smo svi zajedno uživali u odličnim igrama i druženju, nadam se da će ovo prerasti u tradiciju'', dodao je za ''Micro mrežu'' Spomenko Bavrlić.

Priznanje za najstarijeg takmičara na prvenstvu dobio je Mirko Šinik.

Posebno priznanje SD ''Lužani'' uručilo je i dvojici najmlađih učesnika Igoru Bajiću i Davidu Vraniću.

Zahvalnicu za medijskog pokrovitelja Prvog pojedinačnog prvenstva u šahu SD ''Lužani 1985'' za 2020. godinu i svih ostalih programskih aktivnosti sportskog društva dobio je Portal ''Micro mreža''.

Konačni plasman Prvog pojedinačnog prvenstva u organizaciji SD ''Lužani 1985'':

Počinje šahovska liga grada Gradiška

Šahovska liga grada Gradiška 2020. godine na kojoj će učestvovati 12 ekipa iz mjesnih zajednica biće održana od 1. februara do 5. aprila. Predviđeno je ukupno 66 mečeva u 11 kola. Ligu organizuju Sportsko društvo Lužani 1985 i Šahovski klub ''Kozara'' Gradiška.

Centari civilnih inicijativa