327 Objavljeno 13 jul 2019 Autor: Micro Mreza

Nakon osvojena tri šampionske titule Bosne i Hercegovine u omladinskoj te drugo mjesto u seniorskoj konkurenciji, uprava ženskog rukometnog kluba „Knežopoljka“ iz Kozarske Dubice nagradila je svoje rukometašice izletom u Moštanicu.

Tom prilikom je Darko Banjac, predsjednik Skupštine ovog kluba, pohvalio zalaganje i usjeh mladih rukometašica rekavši da one predstavljaju blistavu sportsku budućnost Kozarske Dubice.

– U nekoliko kategorija “Knežopoljka” okuplja 80 igračica, većinom mladih. Zato se imamo čime pohvaliti a svi zajedno, uprava kluba, roditelji igračica, Opština i ostali ljubitelji sporta u Kozarskoj Dubici, treba da sačuvaju ovaj biser sportskih terena – kazao je Banjac, inače poslanik u NS RS.

Izletom u Moštanicu na simboličan način počelo je obilježavanje pet i po decenija ŽRK “Knežopoljka”.

Marica Burazor, predsjednik Uprave ŽRK „Knežopoljka“, ističe da je prethodna sezona za njih imala istorijski uspjeh.

– Planirali smo opstanak u ligi a vinuli se u njen vrh. To je za nas i ženski rukomet u Potkozarju veoma veliki uspjeh – naglasila je ona.

– Finalne utakmice su nam bile najteže ali mi smo velikim trudom i entuzijazmom pokazali snagu, čvrstinu, kolektivnu igru – rekla je Lara Stanić, 13-ogodišnja članica šampionske ekipe.

Među najmlađim igračicama „Knežopoljke“ je Maja Krajnović, koja kaže da su u generaciji 2010/11. u ovoj sezoni osvojile četiri medalje i da mnogo treniraju kako bi uvijek pobjeđivale.

/Srpskainfo/