U prostorijama Rukometnog saveza Republike Srpske obavljeno je izvlačenja parova za predstojeću sezonu Prve lige za rukometaše koja startuje 14. septembra.

Klubovi su dobili sljedeće takmičarske brojeve: 1. Hercegovina (Nevesinje), 2. Bijeljina, 3. Jedinstvo 2015 (Brčko), 4. ORK Prijedor, 5. Derventa, 6. Kozara MP (Kozarska Dubica), 7. Višegrad, 8. ORK Borac (Banja Luka), 9. Srbac, 10. Mladost (Banja Luka), 11. Kozara (Gradiška), 12. Kotor Varoš.

Tako će se u prvom kolu sastati: Hercegovina – Kotor Varoš, Bijeljina – Kozara (G), Jedinstvo 2015 – Mladost, ORK Prijedor – Srbac, Derventa – Borac, Kozara MP – Višegrad.

Odlukom Upravnog odbora Republike Srpske klubovi su oslobođeni plaćanja kotizacija za takmičenje. Komesar za mušku ligu ostao je Zoran Anušić iz Prijedora dok će Bojan Kovačić iz Novog Grada drugu godinu zaredom biti zadužen za žensku ligu.

Iako je dvorana i dalje u izgradnji, rukometaši iz Gradiške drugu sezonu uzastopno u eliti srpskog rukometa počeće kao ''stalni gosti'', jer će svoje domaće utakmice ponovo igrati u Srpcu. Ostaje nada da će na proljeće Gradiščani nakon 11 godina svoje utakmice igrati pred domaćim navijačima.

Gradiškom klubu i dalje na raspolaganju stoji Gradska uprava, dok je pomoć privrednih subjekata izostala. Opširnije na OVOM LINKU.

/Zoran Kalinac/Darko Dragičević/MM/Srpskainfo/

 

 

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

16
sep2019

Srebro i bronza za devetogodiš...

Mlada teniserka iz Gradiške Tea Kovačević odličnom igrom na Svjetskom prvenstvu (CHAMPIONS BOWL 2019...

16
sep2019

Republika Srpska dobila prvog...

3x3 Republika Srpska i Košarkaški Savez Republike Srpske bili su organizatori finalnog turnira 3x3 l...

16
sep2019

Vrijeđao policajce u Srpcu, pa...

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u protekla 24 časa, evidentirana su...

16
sep2019

Obilježen Dan 16. Krajiške mot...

U Mašićima kod Gradiške juče je obilježeno 28 godina od osnivanja 16. Krajiške motorizovane brigade...