Sinoć su odigrani posljednji mečevi prvog dijela Evropskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj. Ubjedljivu pobjedu ostvarila je reprezentacija Slovenije protiv Crne Gore (28:19), a sigurne trijumfe još su ostvarili Češka nad Mađarskom (33:27), te Danska u derbi meču protiv Španije (25:22), dok je jedino susret između Njemačke i Makedonije završio nerješenim rezltatom (25:25).

Sve ljubitelje rukometa u narednih sedam dana očekuje pregršt zanimljivih i uzbudljivih utakmica u okviru novoformiranih Grupa 1 i 2, u kojima će trenutno dvanaest najboljih evropskih timova tražiti prolaz u samu završnicu turnira. Najveće šanse naravno imaju ekipe koje su prenijele po četiri boda, a to su Švedska i Francuska, te Makedonija koja je prenijela ukupno tri boda iz prve faze takmičenja.

Posebno interesanto će biti u Grupi 2, u kojoj su pored Makedonije (3), Španci, Danci, Nijemci i Česi prenijeli dva boda, a Slovenija jedan bod, tako da sve reprezentacije imaju veoma solidne šanse za prolazak u borbu za medalje. Danas, sedmog dana turnira na rasporedu su dvije utakmice, što će biti slučaj i u narednih pet dana turnira. Prvi susret koji se igra u terminu od 18 časova i 15 minuta rezervisan je za selekcije Srbije i Norveške. Selektor reprezentacije Srbije, a i rukometaši očekuju da u drugoj fazi pruže još bolje partije nego u Splitu.

''S obzirom na to da je postojala velika želja, relano smo bili nespremni da prikažemo nešto što će se svima svidjeti, ali hvala Bogu što smo dobili priliku za nastavak. Siguran sam da će taj nastavak u svakom slučaju biti pozitivan za našu reprezentaciju, za naš rukomet, za ove momke, koji su sigurno zaslužili da budu podržani'', rekao je selektor reprezentacije Srbije, Jovica Cvetković.

U drugom meču današnjeg programa domaća reprezentacija Hrvatske probaće što prije da zaboravi i preboli težak poraz od Švedske u okviru trećeg kola Grupe A. Izabranici Line Červara snage će odmjeriti protiv objektivno mnogo slabije ekipe, selekcije Bjelorusije. Ovaj meč počinje u 20 časova i 30 minuta.