Tea Kovačević osmogodišnja teniserka iz Gradiške, zasigurno, jedna od najboljih mladih teniserki do 10 godina u svijetu uspješno je startovala sezonu.

Naime, iako je jednu generaciju mlađa od svojih vršnjakinja koji se takmiče u kategoriji do 10 godina, apsolutno dominira u BiH, a i u Hrvatskoj!

Osvojila je turnir u organizaciji teniskog kluba Victoria u Zagrebu, prethodnog vikenda (26.-27.januara). Na putu ka još jednom velikom i nemjerljivom uspjehu Tea je u polufinalu uspješno prošla Lanu Bukvić koja je 3. na rang listi i u finalu Milanu Rašan - Buha koja je 1. na rang listi zagrebačkog teniskog saveza.

Ovom pobjedom naša Tea bi od 1. februara konačno trebala zasjesti na prvu poziciju, koju po svim parametrima, neće ispustiti u sledeće dvije godine. Na rang listi teniskog saveza BiH, Tea je od 1. januara 2019. i zvanično najbolja juniorka sa ogromnom bodovnom prednosti u odnosu na druge takmičarke.

Jedna zanimljivost: Tea je osvojila turnir u Zagrebu samo dva minuta prije Novakove fantastične pobjede na prvom Grand slamu-u sezone, Australian Open-u.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

17
okt2019

"Oko 100.000 djece u BiH...

Organizacije koje se bave humanitarnim radom navode da je broj siromašnih u BiH iz dana u dan sve ve...

17
okt2019

Besplatne kese postaju prošlos...

Iako će Evropska unija 2021. godine potpuno zabraniti upotrebu pojedinih proizvoda od plastike, u Sr...

17
okt2019

Uhapšen u Gradišci zbog izdrža...

Na graničnom prelazu Gradiška, pri ulasku u BiH uhapšena osoba M.P, za koje je provjerama utvrđeno d...

16
okt2019

Murali unijeli svježinu u srce...

Mladi, akademski slikari Milan Jožić i Nenad Balta oslikali su motive Gradiške u prošlosti na zidovi...