Laslo Đere je u nedjelju ostvario najveći uspjeh u karijeri, pošto je u finalu turnira u Rio de Žaneiru pobijedio mladog kanadskog tenisera Feliksa Ože-Alijasima sa 6:3, 7:5 i na taj način je osvojio prvi trofej u seniorskoj konkurenciji.

Teniser iz Sente je napravio nevjerovatan uspjeh u Brazilu, čemu u prilog govori to što je uspio i da savlada favorizovanog Dominika Tima, osmog tenisera na svijetu, pa je poslije osvajanja trofeja ostvario najbolji rezultat u karijeri na ATP listi, pošto je od ovog ponedjeljka 37.

Poslije pokoravanja Rio de Žaneira Đereu stižu čestitke sa svih strana, a jednu od njih uputio je i najbolji svjetski teniser Novak Đoković. On se oglasio putem društvenih mreža i Laslu je poslao jasnu poruku:

– Laslo, čestitam ti na pobjedi na turniru u Rio de Žaneiru i osvajanju prvog trofeja. Pokazao si u finalu da si sposoban da prevaziđeš poteškoće i demonstrirao si borbeni duh u najbitnijim momentima. Takođe, hvala ti na iskrenosti i transparentnosti kada si sa svijetom dijelio emocije o svojim roditeljima – napisao je Novak Đoković na Tviteru.

Da podsjetimo, osvajanjem trofeja u Rio de Žaneiru Laslo Đere je postao srpski reket broj dva, te je od njega samo bolji Novak Đoković.

Novak Djokovic
 
@DjokerNole
 
 

Huge congratulations to Laslo for his amazing win at @RioOpenOficial & his maiden @ATP_Tour trophy. You have demonstrated a great deal of resilience & fighting spirit in difficult times. Thank you for your honesty & transparency in sharing your emotions about your parents 🙏❤🇷🇸

Tennis TV
 
@TennisTV
 

“I lost my mom seven years ago and I want to dedicate this one to her. And also to my dad, I lost him two months ago.”

❤️👏😭#RioOpen

 
Embedded video

/Blic/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

17
okt2019

"Oko 100.000 djece u BiH...

Organizacije koje se bave humanitarnim radom navode da je broj siromašnih u BiH iz dana u dan sve ve...

17
okt2019

Besplatne kese postaju prošlos...

Iako će Evropska unija 2021. godine potpuno zabraniti upotrebu pojedinih proizvoda od plastike, u Sr...

17
okt2019

Uhapšen u Gradišci zbog izdrža...

Na graničnom prelazu Gradiška, pri ulasku u BiH uhapšena osoba M.P, za koje je provjerama utvrđeno d...

16
okt2019

Murali unijeli svježinu u srce...

Mladi, akademski slikari Milan Jožić i Nenad Balta oslikali su motive Gradiške u prošlosti na zidovi...