Tea Kovačević iz Gradiške (2010), tenisko čudo Republike Srpske krajem 2018. i početkom 2019. godine je već ispisala tenisku istoriju u regionu.

Pošto na prostoru Republike Srpske i BiH u zimskom periodu od septembra do aprila nema teniskih turnira, Tea svoja teniska umijeća pokazuje širom Hrvatske. Četrnaestog oktobra 2018. Tea postaje prva djevojčica u istoriji hrvatskog teniskog saveza koja je uspjela osvojiti turnir U10, a da je pri tome čak dvije generacije mlađa od ostalih učesnica.

Do kraja 2018. osvaja još dva turnira u Hrvatskoj U10 i 1. januara je osvanula druga na rang listi Hrvatskog teniskog saveza. Osvajanjem još dva U10 turnira 1. marta 2019. konačno dolazi na prvu poziciju.

Zaključno sa 30. martom 2019. godine Tea igra sedam finala od ukupno sedam odigranih turnira u Hrvatskoj i osvaja čak šest. Statistički podatak koji sve govori o kakvoj dominaciji je riječ: samo jedan izgubljen meč od 39 odigranih u 2019-oj godini na zvaničnim takmičenjima djece do deset godina (Tea ima 8 i po godina).

Čak 29 odigranih turnira u toku zadnjih 12 mjeseci je impresivna brojka, čak i za profesionalni tenis.

Samo iskusni teniski stručnjaci i dobri poznavaoci teniske igre znaju koliko je teško i skoro nemoguće ovo što Tea radi pa se može slobodno reći da je ovo fantastičan istorijski uspjeh naše male sugrađanke. Tea je ovim rezultatom doslovno porazila hrvatski juniorski tenis, koji važi za jednu od pet najjačih teniskih velesila u svijetu. 

Tea trenira 4-5 sati dnevno na sportskom centru Gradiška koji ima 2 teniska terena - jedan u hali, a drugi je vanjski. Otac Marko Kovačević joj je ujedno i trener sa licencom ITF-a (Svjetska teniska federacija).

Planovi za ovu godinu kako kaže Marko Kovačević za ''Mikro mrežu'' su da Tea zadrži prvu poziciju u Hrvatskoj i BiH, a takođe će se okušati i na turnirima za djecu do 12 godina. Ukratko, jednom rečenicom: Gradiška, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina ima u tenisu nešto što nikad nije imala: Teu Kovačević!

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

24
apr2019

Najmlađi grad u Republici Srps...

Istorija same Gradiške izdvaja se kao značajna.

24
apr2019

Danas se ne očekuje veća gužva...

Na graničnom prelazu u Gradišci se tokom današnjeg dana ne očekuje veće zadržavanje vozila, pa se sa...

23
apr2019

Predsjednik Skupštine Banjaluk...

Danas je predsjednik Skupštine grada Banjaluka gospodin Zoran Talić, došao u posjetu Košarkaškom klu...

23
apr2019

Uzgoj goveda u sistemu „krava-...

Pored niza poznatih uzgojnih oblika u govedarstvu u Sjedinjenim američkim državama se u poslednje vr...