Ministar porodice, omladine i sporta RS, Sonja Davidović, ozvaničila je juče u Srpcu završetak edukativno-vaspitnog kampa za najbolje mlade tenisere i teniserke Republike Srpske i Srbije uzrasta do 14 godina.

Ove godine Kamp u Srpcu održan je u okviru ljetnje škole sporta Ministarstva porodice Omladine i sporta Republike Srpske u organizaciji Teniskog kluba Srbac, i kroz njega je do sada prošlo oko 150 djece. Podršku u radu kampa pružili su  Teniski savez Republike Srpske i Opština Srbac.

Ministarka Sonja Davidović izrazila je zadovoljstvo što postoje entuzijasti koji žele da rade sa djecom i ulažu u njihovo napredovanje.

„Vjerujem da je kamp bio koristan i da je svako ponešto naučio. Sa predstavnicima lokalne uprave iz Srpca razgovarala sam o još nekim projektima koji će obuhvatiti rad sa djecom kroz različite sportove i koji bi mogli biti realizovani u skorije vrijeme“, rekla je Davidović.

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević pohvalio je organizaciju kampa koji već ima dugu tradiciju u našoj opštini.

„Nadam se da će se nastaviti njegovo održavanje i zadovoljstvo nam je što smo i mi dali svoj doprinos njegovom radu“, rekao je načelnik Dragosavljević.

Treninzi su se odvijali na terenima Teniskog kluba Srbac a učesnici su bili smješteni u Etno kampu ,,Platane“ u Gornjoj Lepenici, gdje su imali odlične uslove za odmor i kondicione treninge.

Portparol Teniskog saveza, Bojan Božić, rekao je da je kamp organizovan u okviru ljetne škole sporta koju sprovodi resorno ministarstvo.

„Ovo je prvi dio kampa a drugi će biti nastavljen u Trebinju gdje će učešće najvjerovatnije uzeti teniska reprezentacija Srbije koja je do 16 godina koja je vicešampion Evrope a uz njih će učestvovati i odgovarajuća selekcija Republike Srpske“, rekao je Božić.

Na kraju ceremonije, direktor Teniskog kluba Srbac Slavko Dragosavljević uručio je zahvalnice za pomoć u organizaciji kampa ministarki Sonji Davidović, načelniku Mlađanu Dragosavljeviću i dugogodišnjem sportskom entuzijastu i članu Teniskog kluba Srbac, Vidu Jurišiću.

/Srpskainfo/

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

16
sep2019

Srebro i bronza za devetogodiš...

Mlada teniserka iz Gradiške Tea Kovačević odličnom igrom na Svjetskom prvenstvu (CHAMPIONS BOWL 2019...

16
sep2019

Republika Srpska dobila prvog...

3x3 Republika Srpska i Košarkaški Savez Republike Srpske bili su organizatori finalnog turnira 3x3 l...

16
sep2019

Vrijeđao policajce u Srpcu, pa...

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u protekla 24 časa, evidentirana su...

16
sep2019

Obilježen Dan 16. Krajiške mot...

U Mašićima kod Gradiške juče je obilježeno 28 godina od osnivanja 16. Krajiške motorizovane brigade...