Ministar porodice, omladine i sporta RS, Sonja Davidović, ozvaničila je juče u Srpcu završetak edukativno-vaspitnog kampa za najbolje mlade tenisere i teniserke Republike Srpske i Srbije uzrasta do 14 godina.

Ove godine Kamp u Srpcu održan je u okviru ljetnje škole sporta Ministarstva porodice Omladine i sporta Republike Srpske u organizaciji Teniskog kluba Srbac, i kroz njega je do sada prošlo oko 150 djece. Podršku u radu kampa pružili su  Teniski savez Republike Srpske i Opština Srbac.

Ministarka Sonja Davidović izrazila je zadovoljstvo što postoje entuzijasti koji žele da rade sa djecom i ulažu u njihovo napredovanje.

„Vjerujem da je kamp bio koristan i da je svako ponešto naučio. Sa predstavnicima lokalne uprave iz Srpca razgovarala sam o još nekim projektima koji će obuhvatiti rad sa djecom kroz različite sportove i koji bi mogli biti realizovani u skorije vrijeme“, rekla je Davidović.

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević pohvalio je organizaciju kampa koji već ima dugu tradiciju u našoj opštini.

„Nadam se da će se nastaviti njegovo održavanje i zadovoljstvo nam je što smo i mi dali svoj doprinos njegovom radu“, rekao je načelnik Dragosavljević.

Treninzi su se odvijali na terenima Teniskog kluba Srbac a učesnici su bili smješteni u Etno kampu ,,Platane“ u Gornjoj Lepenici, gdje su imali odlične uslove za odmor i kondicione treninge.

Portparol Teniskog saveza, Bojan Božić, rekao je da je kamp organizovan u okviru ljetne škole sporta koju sprovodi resorno ministarstvo.

„Ovo je prvi dio kampa a drugi će biti nastavljen u Trebinju gdje će učešće najvjerovatnije uzeti teniska reprezentacija Srbije koja je do 16 godina koja je vicešampion Evrope a uz njih će učestvovati i odgovarajuća selekcija Republike Srpske“, rekao je Božić.

Na kraju ceremonije, direktor Teniskog kluba Srbac Slavko Dragosavljević uručio je zahvalnice za pomoć u organizaciji kampa ministarki Sonji Davidović, načelniku Mlađanu Dragosavljeviću i dugogodišnjem sportskom entuzijastu i članu Teniskog kluba Srbac, Vidu Jurišiću.

/Srpskainfo/

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
nov2019

Derbi: Futsaleri ''Boračke'' i...

Nakon dva odigrana kola u Drugoj futsal ligi Republike Srpske, grupa zapad, na red je došao prvi sud...

21
nov2019

''Zimski grad'' i poznati izvo...

Otvaranje ovogodišnje ''Gradiške zime'' planirano je 15. decembra uz koncert Amadeus benda, a svečan...

21
nov2019

Policijska uprava Gradiška obi...

Pripadnici Policijske uprave Gradiška, danas su na prigodan način obilježili Krsnu slavu Ministarstv...

21
nov2019

LVS "Most" vas poziv...

Već 10 godina radimo na osnaženju mladih i podstičemo ih na kreativno razmišljaje i izražavanje. U i...