Rijetko koja djeca sa ovih prostora mogu doživjeti jedan ovakav poziv, kakav je dobila devetogodišnja teniserka iz Gradiške, Tea Kovačević.

Svojim trudom, radom i zalaganjem i uz veliku podršku svog oca i trenera Marka Kovačevića, Tea će sa svojih devet godina tenisko znanje i vještine predstaviti čak i u Sjedinjenim Američkim Državama na poziv Palm Biča.

Podatak da na turniru ''Little Mo'' nastupaju najbolji teniseri i teniserke svijeta ovog uzrasta dovoljno govori o kakvoj teniskoj smotri je riječ.  Inače, turnir u Majamiju ''Little Mo'' i ''Orange Bowl'' za nešto starije, predstavlja najveće svjetsko tenisko takmičenje koje okuplja preko 2000 takmičara, a uz to je izuzetno atraktivna destinacija za sve učesnike i posjetioce.

Tea je na svjetskom prvenstvu napravila izuzetan uspjeh što je organizatorima turnira bilo dovoljno da mladu gradišku teniserku pozovu na ovo prestižno takmičenje.

''Ja sam toliko uzbuđen da ne znam šta da vam kažem. Kada smo dobili poziv i kada smo dobili Američku vizu za samo par dana, ja zaista nisam mogao da vjerujem. Učešće i odlazak na ovaj turnir je ogroman stepen, nemjerljiv stepen isksutva, da tako mlado dijete doživi da igra u konstanti sa mnogo jačim takmičarima raznih nacionalnosti, to iskustvo je veoma bitno'', kazao je za ''Micro mrežu'', Tein otac i trener Marko Kovačević.

Sva ova takmičenja, treninzi, putovanja iziskuju mnogo finansijskih sredstava. Marko Kovačević ističe da su prikupljena sredstva u završnoj fazi, ali da je još potrebno kako bi se određena suma od 12 000KM za ovo takmičenje prikupila u narednih nekoliko dana.

''Neki privrednici su nam izašli u susret i nekoliko firmi nas je baš prijatno iznenadilo, a idemo po principu da što više ljudi odnosno privednika pomogne onoliko koliko je u mogućnosti'', ističe za ''Micro mrežu'' Marko Kovačević, koji je uvjeren da odlazak na putovanje neće doći u pitanje.

Podršku mladom 'teniskom čudu' pružila je i Gradska uprava Gradiška.

Tea Kovačević je prošle godine proglašena za najperspektivniju sportistkinju Gradiške.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

13
dec2019

Sutra svečani doček za zlatnu...

Svečani doček za zlatnu teniserku grada Gradiška, koja je naš grad proslavila u dalekoj Americi, osv...

13
dec2019

Odgađa se izbor najboljih fudb...

Usljed blokade rada Fudbalskog saveza Republike Srpske, zbog intervencije Republičke uprave za inspe...

13
dec2019

Film "Djeca Kozare"...

Režiser Lordan Zafranović izjavio je da je potpuno razočaran što Filmski centar Srbije treći put ni...

13
dec2019

Inspekcija zabranila rad FSRS,...

Republička uprava za inspekcijske poslove Republike Srpske zabranila je rad Fudbalskom savezu RS ka...

Joomla! Debug Console

Sesija

Informacije profila

Iskorišćenost memorije

Upiti baze podataka