Umjetnost, šarenilo i ljepota boja poslužili su kao inspiracija studentkinji Sanji Krasić za izradu unikatnih medaljona kojima modne kombinacije osvježava i izdvaja iz uniformisane mase.

Izradom nakita počela je da se bavi iz hobija, a prije nekoliko mjeseci  pretvorila ga je u posao od kojeg može da zaradi pristojan džeparac.

- Na početku sam izrađivala medaljone za prijatelje i za svoju dušu. Izrada nakita mi je uvijek predstavljala prvenstveno ljubav, a onda i odlazak u svijet mašte. Samim tim novac je tu usputno sredstvo, koje najčešće uložim nazad u kreativnost i izradu novih unikata - kazala je Krasićeva. Medaljone najčešće pravi po motivima umjetničkih djela svjetskih slikara, kao što su Van Gog, Gustav Klimt, Frida Kalo, Rene Magrite, a, kako je, rekla nerijetko se tu može pronaći i poneki zarobljeni cvjetić kojem tako udahne novi život.

Da postane umjetnik u izradi nakita navela ju je ljubav prema unikatima koji su bili neizostavni ukras njenih modnih kombinacija.

- Često sam pratila radove kreativaca, čijim djelima sam i sebe znala počastiti. Tako sam i došla na ideju da sama pokušam napraviti nešto, a spoznaja predivnog osjećaja kada sam svojim rukama stvorila medaljon koji volim navela me je da od daljeg rada ne odustajem - istakla je Krasićeva.

Svoj rad promoviše putem društvene mreže “Instagram”, a prezentovala ga je i  na Sajmu kreativaca, koji je održan 6. i 7.  marta ove godine u Tržnom centru “Emporijum”.

Vrijeme potrebno za izradu malih remek-djela zavisi od narudžbe, a u želji da bude što više zadovoljnih kupaca u svaki komad nakita nastoji da uloži mnogo truda, ljubavi i strpljenja, čime se izgubi u vremenu i prepusti radu.

Što se tiče tehnika izrade, najviše je otkrila sama, razmišljajući o najboljim varijantama i dostupnim mogućnostima, a ponekad pomoć u tome pronalazila je u raznim  fotografijama s interneta.

- I dalje istražujem i pronalazim nove ideje, u čemu i jeste ljepota. Grešaka u radu uvijek bude, ali svaki dan je novi dan za učenje - istakla je Krasićeva.

U njenoj kolekciji, pored ogrlica, nalaze se prstenje, naušnice i broševi, a najviša cijena jednog komada je 10 KM.

Materijal

Nabavka specifičnog materijala nije jednostavna, zbog čega sve češće pribjegava onlajn kupovini.

- U gradu postoje radnje koje nude određen izbor materijala, ali ponekad ne uspijevam da pronađem motive koji bi se uklopili u moju priču. Prinuđena sam da ga naručujem preko interneta. Pored toga, ima tu i improvizacije. Prepustim mašti na volju i od običnih stvari nastaju unikatne - navela je Krasićeva.

/Glas Srpske/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

23
sep2019

Torpedu derbi uz 11 žutih kart...

Minulog vikenda u Područnoj ligi Gradiška na rasporedu su bili mečevi šestog kola.

23
sep2019

Predsjednik FS RS Mile Kovačev...

Čitav život radio sam po propisima i pravilima, a tako će biti i ubuduće. Neću napustiti mjesto pred...

23
sep2019

Zbog alkohola policajci u Grad...

Na području Policijske uprave Gradiška tokom vikenda realizovana je akcija pojačane kontrole saobrać...

23
sep2019

Domaćin FK ''Republika Srpska'...

Na imanju Srpske bratske pomoći nedaleko od Čikaga domaćin 27. „Srbijede“, Fudbalski klub „Republika...