Ako je najbolja promocija fakulteta ona znanjem, onda je Elvis Mujkić najbolji promoter Ekonomskog fakulteta u Banjaluci. Sa prosjekom - 9,88 najbolji je student generacije. Elvis svakako služi za primjer ovog fakulteta, kao i cijele romske zajednice, kojoj pripada.

Ovaj mladić, porijeklom iz Rovina, kod Gradiške osnovnu školu završio je u Dubravama, a srednju stručnu tehničku školu u Gradišci, smjer ekonomski tehničar. I tu je već odredio čime u životu želi da se bavi.

- Veliki uspjeh naše nacionalne manjine, ali i za mene, znati da si među najboljima - riječi su Elvisa Mujkića, studenta 4. godine Ekonomskog fakulteta u Banjaluci.

Na njegovom obrazovnom putu, najveća podrška mu je porodica. Materijalnu podršku dobija i od brojnih institucija kroz stipendije. Između ostalih i Fonda "Dr Milan Јelić". Prosjek ocjena vrijedan divljenja – 9,88.Elvis je i demonstrator, na predmetu profesora Stanka Stanića.

- Čast mi je biti demonstrator na našem fakultetu - skromno kaže Elvis.

Zlatnim slovima biće upisan u istoriji svoje nacionalne manjine na prostoru opštine Gradiška. Ovaj mladić primjer je da veliki trud i odricanje, daju i velike rezultate. Da pripada nacionalnoj manjini, mnogi profesori ni ne znaju, a kako kaže naša sagovornica – ni ne treba da ih se tiče.

- Drago mi je da ste mi dali priliku da kažem nešto o Elvisu. Bez ikakve sumnje da treba da ima punu podršku neko poput Elvisa - istakla je docent doktor Željana Јovičić.

Po okončanju prvog ciklusa studija, Elvis planira da ide dalje, na drugi ciklus. To su kratkoročni planovi. Dugoročno, planira da po stečenom zvanju u teoriji, i praktičnom, u realnom sektoru, jednog dana predaje na svom matičnom fakultetu. Vjerujemo da će tako i biti.

/RTRS/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

20
jul2019

Počeli “Dani dijaspore” u Dubr...

Trodnevna manifestacija “Dani dijaspore” počela je nastupom kulturno-umjetničkih društava na stadion...

20
jul2019

Drugi Pub kviz u Gradišci iz p...

Zapisi iz svakodnevice jednog namćora (osjetljivog na zvuke) - dan tristo šesti.

19
jul2019

U Podgradcima grad napravilo u...

U posljednje vrijeme Gradiška se suočava sa sve češćim naletima nevremena koje za sobom ostavlja ozb...

19
jul2019

Srpčanin počinio krađu i tešku...

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 18.07.2019. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Ban...