Jovana Bokan je student novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Banjoj Luci, koja je juče diplomirala i to sa prosjekom od 9,95 čime je postala najbolji studnet ovog fakulteta u njegovoj istoriji.

Ispisujući novu stranu istorije i postavivši pred buduće generacije izazov više, Jovana se svima obratila na vrlo zanimljiv način, a njeno obraćanje prenosimo u cjelosti.

"Danas sam položila posljednji ispit i sa prosjekom 9,95 postala najbolji student u istoriji fakulteta. Ovo ne pišem zbog hvalisanja, nisam taj tip i više volim uporno raditi i ne spavati noćima nego usmjeravati pažnju bilo čim na sebe. Najviše ovo pišem jer želim poslati poruku svim mladim ljudima koji prolaze kroz jednako teške ili još gore stvari u životu od mene. Rad je jedini pravi izlaz.

I naše ocjene nisu ono što ostaje za nama, nego naše razumijevanje, kasnija primjena naučenog, vaspitanje, ponašanje, poštenje, skromnost, spremnost na pomaganje i cijeli niz pravih vrijednosti koje polako postaju zaborav. Posebnu zahvalnost dugujem svim dobrim ljudima koji su ostavili veliki trag u mom usavršavanju, sazrijevanju i obrazovanju. Toliko divnih riječi sam danas čula i biće mi potrebno dosta vremena da saberem sve utiske koji su mi dirnuli dušu. Nadam se da ću biti u prilici vratiti svima koji su me podržavali na dostojan način svojim daljim radom, nezavisno od toga čime se budem bavila."

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

10
dec2019

Engineering Meetup – Gradiška

U subotu, 14. decembra od 11:00 do 15:00 u prostorijama Udruženja Most održaće se ''Engineering Meet...

10
dec2019

Susret ratnih drugova: Vezisti...

Poslije 25 godina, od kada su odložili vojne uniforme i uređaje, bivši pripadnici bataljona veze Prv...

10
dec2019

Mladić iz Bakinaca pucao sebi...

Prava ljubavna drama odigrala se u nedjelju u selu Bakinci kod Laktaša kada je B.S. (24) zbog neuzvr...

09
dec2019

Tea Kovačević u finalu turnira...

Tea Kovačević (9) iz Gradiške otputovala je na Floridu, u Majami na najveći i najprestižniji svjetsk...