Jovana Bokan je student novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Banjoj Luci, koja je juče diplomirala i to sa prosjekom od 9,95 čime je postala najbolji studnet ovog fakulteta u njegovoj istoriji.

Ispisujući novu stranu istorije i postavivši pred buduće generacije izazov više, Jovana se svima obratila na vrlo zanimljiv način, a njeno obraćanje prenosimo u cjelosti.

"Danas sam položila posljednji ispit i sa prosjekom 9,95 postala najbolji student u istoriji fakulteta. Ovo ne pišem zbog hvalisanja, nisam taj tip i više volim uporno raditi i ne spavati noćima nego usmjeravati pažnju bilo čim na sebe. Najviše ovo pišem jer želim poslati poruku svim mladim ljudima koji prolaze kroz jednako teške ili još gore stvari u životu od mene. Rad je jedini pravi izlaz.

I naše ocjene nisu ono što ostaje za nama, nego naše razumijevanje, kasnija primjena naučenog, vaspitanje, ponašanje, poštenje, skromnost, spremnost na pomaganje i cijeli niz pravih vrijednosti koje polako postaju zaborav. Posebnu zahvalnost dugujem svim dobrim ljudima koji su ostavili veliki trag u mom usavršavanju, sazrijevanju i obrazovanju. Toliko divnih riječi sam danas čula i biće mi potrebno dosta vremena da saberem sve utiske koji su mi dirnuli dušu. Nadam se da ću biti u prilici vratiti svima koji su me podržavali na dostojan način svojim daljim radom, nezavisno od toga čime se budem bavila."

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

23
sep2019

Primadone Tanja Bošković i Rad...

Povodom Male Gospojine, krsne slave grada Gradiška, dive srpskog glumišta Tanja Bošković i Rada prir...

23
sep2019

U Minhenu na Isaru radi paša i...

Guten Tag. Wie geht es dir?

23
sep2019

Grobari vrijeđali Marina

Navijači Partizana skandalozno su vrijeđali kapitena Crvene zvezde tokom vječitog derbija.

23
sep2019

Policijski komandir iz Gradišk...

Suspendovani komandir Jedinice za podršku Policijske uprave Gradiška Dragan Gavrilović (39) iz Gradi...