1265 Objavljeno 11 jul 2019 Autor: Bojan Trgić

Jovana Bokan je student novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Banjoj Luci, koja je juče diplomirala i to sa prosjekom od 9,95 čime je postala najbolji studnet ovog fakulteta u njegovoj istoriji.

Ispisujući novu stranu istorije i postavivši pred buduće generacije izazov više, Jovana se svima obratila na vrlo zanimljiv način, a njeno obraćanje prenosimo u cjelosti.

"Danas sam položila posljednji ispit i sa prosjekom 9,95 postala najbolji student u istoriji fakulteta. Ovo ne pišem zbog hvalisanja, nisam taj tip i više volim uporno raditi i ne spavati noćima nego usmjeravati pažnju bilo čim na sebe. Najviše ovo pišem jer želim poslati poruku svim mladim ljudima koji prolaze kroz jednako teške ili još gore stvari u životu od mene. Rad je jedini pravi izlaz.

I naše ocjene nisu ono što ostaje za nama, nego naše razumijevanje, kasnija primjena naučenog, vaspitanje, ponašanje, poštenje, skromnost, spremnost na pomaganje i cijeli niz pravih vrijednosti koje polako postaju zaborav. Posebnu zahvalnost dugujem svim dobrim ljudima koji su ostavili veliki trag u mom usavršavanju, sazrijevanju i obrazovanju. Toliko divnih riječi sam danas čula i biće mi potrebno dosta vremena da saberem sve utiske koji su mi dirnuli dušu. Nadam se da ću biti u prilici vratiti svima koji su me podržavali na dostojan način svojim daljim radom, nezavisno od toga čime se budem bavila."