Jankovic

Projekt “Violence not wanted” je osmišljen kao razmjena mladih s ciljem njihove senzibilizacije i osvještavanja o temi nasilja, oblicima nasilja i nenasilnom rješavanju konflikata. Ovim projektom želimo upoznati mlade osobe s temom nasilja, u mladenačkim vezama, među vršnjacima, na internetu i opasnostima koje postoje.

Projektom je pokazana prednost saradnje s drugim organizacijama za mlade i želja da se potaknu svi učesnici na dalju saradnju u svrhu senzibilizacije i poticanje pozitivnih promjena u društvu, kako na lokalnoj tako i na regionalnoj razini. Kroz desetodnevne aktivnosti želimo aktivirati mlade, potaknuti ih na međusobnu komunikaciju i sudjelovanje u svim predviđenim aktivnostima koje će biti prilagođene njihovom uzrastu i pojedinačnim potrebama.

Glavni cilj projekta je osvijestiti mlade o nasilju, a osim toga želimo i senzibilizirati mlade o tematici nasilja te prepoznavanju nasilnih obrazaca ponašanja, promijeniti stavove o nasilju i rodnim stereotipima, pomoći im u jačanju samopoštovanja, samopouzdanja i komunikacijskih vještina za rješavanje konflikata, informirati ih o postojećim mehanizmima i resursima za prijavu nasilja te mreži podrške.

Učesnici programa su mogli dobiti različita znanja iz oblasti nasilja i kako se na osnovu njega postaviti. Plan je da se projekti realizuju i u anrednom periodu, što će svakako pridonijeti i tome da se veći broj ljudi uključi u ovaj projekat.

Projekat je realizovan u Novom Vinodolskom u Hrvatskoj, a učesnici su bili iz Hrvatske, BiH i Slovenije. Projekat je realizovan u saradnji sa Erasmus + programom.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

31
mar2020

Sveštenici iz Laktaša među don...

Sveštenici Arhijerejskog namjesništva sa područja opštine Laktaši, donirali su 3.000 konvertibilnih...

31
mar2020

Volonteri dijele namirnice za...

Volonteri Crvenog krsta opštine Kozarska Dubica počeli su danas obilazak i podjelu paketa životnih n...

31
mar2020

Devet osoba u Srpskoj nije poš...

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS objavilo je spisak imena osoba koje su u protekla 24 sat...

31
mar2020

Pročitajte radove Kristine Mil...

Gradiškom Kulturnom centru stigli su novi dva radovi na Konkurs ''Gradiško proljeće''.