Projekt “Violence not wanted” je osmišljen kao razmjena mladih s ciljem njihove senzibilizacije i osvještavanja o temi nasilja, oblicima nasilja i nenasilnom rješavanju konflikata. Ovim projektom želimo upoznati mlade osobe s temom nasilja, u mladenačkim vezama, među vršnjacima, na internetu i opasnostima koje postoje.

Projektom je pokazana prednost saradnje s drugim organizacijama za mlade i želja da se potaknu svi učesnici na dalju saradnju u svrhu senzibilizacije i poticanje pozitivnih promjena u društvu, kako na lokalnoj tako i na regionalnoj razini. Kroz desetodnevne aktivnosti želimo aktivirati mlade, potaknuti ih na međusobnu komunikaciju i sudjelovanje u svim predviđenim aktivnostima koje će biti prilagođene njihovom uzrastu i pojedinačnim potrebama.

Glavni cilj projekta je osvijestiti mlade o nasilju, a osim toga želimo i senzibilizirati mlade o tematici nasilja te prepoznavanju nasilnih obrazaca ponašanja, promijeniti stavove o nasilju i rodnim stereotipima, pomoći im u jačanju samopoštovanja, samopouzdanja i komunikacijskih vještina za rješavanje konflikata, informirati ih o postojećim mehanizmima i resursima za prijavu nasilja te mreži podrške.

Učesnici programa su mogli dobiti različita znanja iz oblasti nasilja i kako se na osnovu njega postaviti. Plan je da se projekti realizuju i u anrednom periodu, što će svakako pridonijeti i tome da se veći broj ljudi uključi u ovaj projekat.

Projekat je realizovan u Novom Vinodolskom u Hrvatskoj, a učesnici su bili iz Hrvatske, BiH i Slovenije. Projekat je realizovan u saradnji sa Erasmus + programom.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

16
nov2019

KKI Vrbas šampioni jeseni bez...

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ pobijedio je u derbiju 4. kola Premijer lige BiH ekipu KIK „Zmaj“ s...

16
nov2019

Preživio 34 operacije: Teška s...

Tridesetšestogodišnji Bojan Livopoljac od 2009. godine do danas imao je 34 operacije, nakon kojih je...

16
nov2019

Uskoro izgradnja zdravstevno-s...

Vlada Republike Srpske finansiraće dugo zagovaranu izgradnju zdravstveno – sportskog i turističkog c...

16
nov2019

Dječak kojeg nisam usvojila

Nešto u njegovoj formulaciji me pogodilo. Nešto oko načina na koji je to rekao, zvuk njegovih riječi...