Projekt “Violence not wanted” je osmišljen kao razmjena mladih s ciljem njihove senzibilizacije i osvještavanja o temi nasilja, oblicima nasilja i nenasilnom rješavanju konflikata. Ovim projektom želimo upoznati mlade osobe s temom nasilja, u mladenačkim vezama, među vršnjacima, na internetu i opasnostima koje postoje.

Projektom je pokazana prednost saradnje s drugim organizacijama za mlade i želja da se potaknu svi učesnici na dalju saradnju u svrhu senzibilizacije i poticanje pozitivnih promjena u društvu, kako na lokalnoj tako i na regionalnoj razini. Kroz desetodnevne aktivnosti želimo aktivirati mlade, potaknuti ih na međusobnu komunikaciju i sudjelovanje u svim predviđenim aktivnostima koje će biti prilagođene njihovom uzrastu i pojedinačnim potrebama.

Glavni cilj projekta je osvijestiti mlade o nasilju, a osim toga želimo i senzibilizirati mlade o tematici nasilja te prepoznavanju nasilnih obrazaca ponašanja, promijeniti stavove o nasilju i rodnim stereotipima, pomoći im u jačanju samopoštovanja, samopouzdanja i komunikacijskih vještina za rješavanje konflikata, informirati ih o postojećim mehanizmima i resursima za prijavu nasilja te mreži podrške.

Učesnici programa su mogli dobiti različita znanja iz oblasti nasilja i kako se na osnovu njega postaviti. Plan je da se projekti realizuju i u anrednom periodu, što će svakako pridonijeti i tome da se veći broj ljudi uključi u ovaj projekat.

Projekat je realizovan u Novom Vinodolskom u Hrvatskoj, a učesnici su bili iz Hrvatske, BiH i Slovenije. Projekat je realizovan u saradnji sa Erasmus + programom.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

16
sep2019

Srebro i bronza za devetogodiš...

Mlada teniserka iz Gradiške Tea Kovačević odličnom igrom na Svjetskom prvenstvu (CHAMPIONS BOWL 2019...

16
sep2019

Republika Srpska dobila prvog...

3x3 Republika Srpska i Košarkaški Savez Republike Srpske bili su organizatori finalnog turnira 3x3 l...

16
sep2019

Vrijeđao policajce u Srpcu, pa...

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u protekla 24 časa, evidentirana su...

16
sep2019

Obilježen Dan 16. Krajiške mot...

U Mašićima kod Gradiške juče je obilježeno 28 godina od osnivanja 16. Krajiške motorizovane brigade...