Svaki mladi čovjek trebalo bi prvo da se potrudi da u svojoj zemlji pronađe parče hljeba i sreće, pa tek onda da razmišlja o odlasku u inostranstvo.

Razumijem svaku mladu osobu koja se odluči na taj korak, ali ja još nemam tu želju i nadam se da će to biti samo u slučaju dodatnog obrazovanja, riječi su Sare Lakić (23) iz Srpca, najboljeg studenta Tehnološkog fakulteta u Banjaluci.

Ova mlada Srpčanka nedavno je dobila zlatnu značku za studenta generacije na svečanoj akademiji koja je održana povodom 44. godišnjice Univerziteta u Banjaluci.

Sara je okončala studije sa prosjekom 9,63 i stekla zvanje diplomiranog inženjera tekstilnog inženjerstva. 

Tokom cijelog školovanja ostvarivala je odlične rezultate, zbog čega je u dva navrata dobijala stipendiju Fonda "Dr Milan Jelić" za koju kaže da predstavlja dobar primjer nagrade za požrtvovanost i rad koje je svaki vrijedni student uložio u svoje obrazovanje.

- Prije početka studiranja, kao i svaki mladi čovjek, postavljala sam sebi pitanja šta je to što ja istinski želim da radim u budućnosti i što će ispuniti moja očekivanja, želje i ambicije. Nakon dužeg razmišljanja odluka je pala na Tehnološki fakultet i smjer tekstilno inženjerstvo i sada znam da nisam pogriješila. Ovaj fakultet je podstaknuo moju kreativnu stranu i ohrabrio me da u budućnosti radim ono što volim - kaže Sara.

Tokom studija je imala priliku da ode na nekoliko studijskih putovanja, prije svega u Ljubljanu i Maribor, gdje je imala priliku da posjeti neke od najznačajnijih fabrika u kojima se izrađuju proizvodi od tekstila i kože u Sloveniji, a provela je tri mjeseca i na studentskoj razmjeni u rumunskom Jašiju, što je bilo značajno iskustvo za njen budući rad. 

- Smatram da je uz mnogo rada, truda i discipline moguće ostvariti sjajne rezultate. Najvažnije od svega je odmah pravilno postaviti prioritete, kako tokom studiranja, tako i generalno u životu. Tako će biti dovoljno vremena za bavljenje svime što nas ispunjava i nećemo se dovesti u situaciju da se odričemo nekih drugih stvari koje nas oplemenjuju kao ličnost - ističe Sara. 

Svoju budućnost za sada vidi u Republici Srpskoj, a kao nagrada za ostvarene rezultate stigao je i njen prvi posao. 

- Prije nekoliko mjeseci dobila sam priliku da se zaposlim u laboratoriji koja se bavi ispitivanjem i kontrolom proizvoda od tekstila i kože. Mislim da je ovo odlična prilika za mene da učim, usavršavam se i napredujem. Dodatna motivacija biće mi i zlatna značka koja za mene zaista znači mnogo, a prije svega nagradu za trud i rad koji sam uložila tokom četiri godine studiranja - kaže Sara. 

Društveni aktivizam

Sara Lakić osnovnu i srednju školu završila je u Srpcu kao odličan đak.

U slobodno vrijeme bavila se raznim društvenim aktivnostima, pa je tako jedno vrijeme bila član Kluba mladih Crvenog krsta.

Za vrijeme studija pohađala je kurs italijanskog jezika i kurs fotografije, a učestvovala je i na izložbi profesorskih i studentskih radova koju je organizovao Tehnološki fakultet u Galeriji "Plus" u Banjaluci.

/Glas Srpske/

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

13
dec2019

Sutra svečani doček za zlatnu...

Svečani doček za zlatnu teniserku grada Gradiška, koja je naš grad proslavila u dalekoj Americi, osv...

13
dec2019

Odgađa se izbor najboljih fudb...

Usljed blokade rada Fudbalskog saveza Republike Srpske, zbog intervencije Republičke uprave za inspe...

13
dec2019

Film "Djeca Kozare"...

Režiser Lordan Zafranović izjavio je da je potpuno razočaran što Filmski centar Srbije treći put ni...

13
dec2019

Inspekcija zabranila rad FSRS,...

Republička uprava za inspekcijske poslove Republike Srpske zabranila je rad Fudbalskom savezu RS ka...

Joomla! Debug Console

Sesija

Informacije profila

Iskorišćenost memorije

Upiti baze podataka