Uz dobru organizaciju i jasnu viziju put do uspjeha je zagarantovan što je svojim primjerom potvrdila Nevena Koščica (25) iz Srpca, koja je sa prosjekom 9,30 proglašena za studenta generacije Medicinskog fakulteta u Banjaluci na odsjeku stomatologija.

Da je priznanje otišlo u prave ruke svjedoči i to da je mlada Srpčanka znanje i odlučnost pokazala još od srednjoškolskih dana, kada je bila vukovac, a zatim i prijemnog ispita na fakultetu gdje je ostvarila najbolji rezultat. Zato i ne čudi što je u roku završila ovaj zahtjevni studij, i to sa najvećim ocjenama.  Za stomatologiju se opredijelila jer su je medicinske nauke oduvijek privlačile, a da će to biti njen životni poziv već je nagovijestila kao član Kluba mladih Crvenog krsta iz Srpca.

- Stomatologija je oblast koja se sve više razvija sa napretkom tehnologije i pruža širok spektar mogućnosti za dodatnu specijalizaciju i usavršavanje. To za mene predstavlja izazov i daje mogućnost da ispoljim svoju kreativnu stranu - kaže Nevena.

Njen uspjeh i zalaganje prepoznala je i Komora doktora stomatologije Republike Srpske koja joj je nedavno na svečanoj skupštini dodijelila priznanje za najuspješnijeg studenta stomatologije.

- Ovo priznanje je za mene posebna satisfakcija s obzirom na to da ga dodjeljuju upravo doktori stomatologije koji time potiču profesionalni i lični razvoj mlađih kolega. Zahvalna sam članovima Komore što su prepoznali trud i odlučili da ga nagrade a posebno predsjedniku Komore, doktoru Saši Dabiću, koji se odrekao godišnjeg honorara u cilju nagrađivanja kako mene, tako i drugih studenata i kolega - rekla je Nevena.

Prema njenim riječima, nagrade koje je dobila su vjetar u leđa za buduće životne izazove i obaveza da stečeno znanje opravda i nadogradi.

- Sada mi je cilj da se zaposlim u struci što može da predstavlja problem, jer je konkurencija velika, ali vjerujem da vrijedni i marljivi ljudi kad-tad dođu do željenog posla. Ne isključujem mogućnost odlaska u inostranstvo ukoliko u Srpskoj ne dobijem priliku, ali za sada vjerujem u viziju stvaranja budućnosti u svojoj zemlji - smatra Nevena.

Na fakultetu je bila član studentske organizacije SAMSIC sa kojom je učestvovala na promocijama Svjetskog dana oralnog zdravlja kao i član sekcija prve pomoći i naučno-istraživačkog rada. Bila je tri godine i stipendista Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Usavršavanje

Svoje znanje Nevena Koščica nadograđivala je na stomatološkim kongresima i radionicama gdje je dobila brojne sertifikate i stekla iskustvo koje će joj značiti u njenom životnom pozivu.

- Veoma me privlače doktorske studije i posjedujem veliki senzibilitet za naučno-istraživačku djelatnost. U tome je značaj imalo i bavljenje debatom u srednjoj školi koja mi je pomogla da unaprijedim oratorske sposobnosti i razvijem kritičko mišljenje - kaže Nevena koja je kao član Debatnog kluba “Gims” iz Srpca osvajala najviša priznanja na republičkim takmičenjima.

/Glas Srpske/

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

13
dec2019

Sutra svečani doček za zlatnu...

Svečani doček za zlatnu teniserku grada Gradiška, koja je naš grad proslavila u dalekoj Americi, osv...

13
dec2019

Odgađa se izbor najboljih fudb...

Usljed blokade rada Fudbalskog saveza Republike Srpske, zbog intervencije Republičke uprave za inspe...

13
dec2019

Film "Djeca Kozare"...

Režiser Lordan Zafranović izjavio je da je potpuno razočaran što Filmski centar Srbije treći put ni...

13
dec2019

Inspekcija zabranila rad FSRS,...

Republička uprava za inspekcijske poslove Republike Srpske zabranila je rad Fudbalskom savezu RS ka...

Joomla! Debug Console

Sesija

Informacije profila

Iskorišćenost memorije

Upiti baze podataka