Grupa studenata socijalnog rada iz Banja Luke danas je na Trgu Krajine održala kampanju u okviru projekta“Naši glasovi“ – zagovaranje za prava osoba sa invaliditetom.

Projekat „Naši glasovi“- zagovaranje za prava osoba sa invaliditetom provodi česka nevladina, humanitarna i razvojna organizacija People in Need u saradnji sa Fakultetom političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci i Udruženjem „Zajedno“ Banja Luka.

Studenti su istakli da su dobili punu podršku u realizaciji njihove kampanje od strane: Profesora sa studijskog programa za socijalni rad, Centara za socijalni rada Banja Luka, Udruženja socijalnih radnika Republike Srpske, Unije studenata socijalnog rada i Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima.

Studentkinja socijalog rada Anđelija Popović, istakla  je da je cilj današnje kampanje podizanje svijesti građana o pravima, potrebama i položaju osoba sa invaliditetomu u društvu.  U borbi za prava osoba sa invaliditetom, jedan od ključnih aspekata uspjeha je promjena svijesti. A istovremeno, to je najteži zadatak koji se ne dešava preko noći. Tako da ovakve kampanje i slični događaji doprinose vidljivosti i zanačaju uključenosti osoba sa invaliditetom.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

13
dec2019

Sutra svečani doček za zlatnu...

Svečani doček za zlatnu teniserku grada Gradiška, koja je naš grad proslavila u dalekoj Americi, osv...

13
dec2019

Odgađa se izbor najboljih fudb...

Usljed blokade rada Fudbalskog saveza Republike Srpske, zbog intervencije Republičke uprave za inspe...

13
dec2019

Film "Djeca Kozare"...

Režiser Lordan Zafranović izjavio je da je potpuno razočaran što Filmski centar Srbije treći put ni...

13
dec2019

Inspekcija zabranila rad FSRS,...

Republička uprava za inspekcijske poslove Republike Srpske zabranila je rad Fudbalskom savezu RS ka...

Joomla! Debug Console

Sesija

Informacije profila

Iskorišćenost memorije

Upiti baze podataka