Grupa studenata socijalnog rada iz Banja Luke danas je na Trgu Krajine održala kampanju u okviru projekta“Naši glasovi“ – zagovaranje za prava osoba sa invaliditetom.

Projekat „Naši glasovi“- zagovaranje za prava osoba sa invaliditetom provodi česka nevladina, humanitarna i razvojna organizacija People in Need u saradnji sa Fakultetom političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci i Udruženjem „Zajedno“ Banja Luka.

Studenti su istakli da su dobili punu podršku u realizaciji njihove kampanje od strane: Profesora sa studijskog programa za socijalni rad, Centara za socijalni rada Banja Luka, Udruženja socijalnih radnika Republike Srpske, Unije studenata socijalnog rada i Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima.

Studentkinja socijalog rada Anđelija Popović, istakla  je da je cilj današnje kampanje podizanje svijesti građana o pravima, potrebama i položaju osoba sa invaliditetomu u društvu.  U borbi za prava osoba sa invaliditetom, jedan od ključnih aspekata uspjeha je promjena svijesti. A istovremeno, to je najteži zadatak koji se ne dešava preko noći. Tako da ovakve kampanje i slični događaji doprinose vidljivosti i zanačaju uključenosti osoba sa invaliditetom.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

23
jan2020

Dual "lovi" na podru...

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška od sutra do 24. februara pojačano će...

22
jan2020

Banjalučani i dalje žele Zakar...

Nakon deset dana rada na pripremama za proljećni dio sezone šef stručnog štaba Borca Branislav Krun...

22
jan2020

Nezaposlenost više nije osnova...

Građani koji su preko Zavoda za zapošljavanje ostvarivali pravo na zdravstveno osiguranje, umjesto u...

22
jan2020

Fajkovići, najstariji proizvođ...

Duže od jednog radnog vijeka Smajo Fajković, šezdesetdevetogodišnji farmer iz lijevčanskog sela Dubr...

Joomla! Debug Console

Sesija

Informacije profila

Iskorišćenost memorije

Upiti baze podataka