811 Objavljeno 16 decembar 2019 Autor: David Pavlović

Na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci, kao i na ostalim fakultetima UNIBL-a sutra se održavaju Studentski izbori za Studnetski parlament i Naučno nastavno vijeće.

Tradicionalno, najzanimljiviji izbori su na FPN-u, gdje su ovog puta zaratile dvije strane, Klub studenata FPN-a i Studentska organizacija. Iz Studentske organizacije FPN-a tvrde da se njihovim članovima koji su na listama prijeti, a sve su saznali vidjevši prepisku koju su podijelili javno na fejsbuku.

"Ono što nas je najviše zaprepastilo jesu najžustriji pozivi na nasilje od strane kolege Lazara Кaralića koga niko od prozvane četvorice lično ne poznaje. Očekujemo reakciju i najoštriju osudu od strane Fakulteta političkih nauka i Univerziteta u Banjoj Luci".

Sa druge strane iz Kluba studenata FPN-a tvrde da je to bila njihova interna šala, koju je neko zloupotrijebio i da nemaju ovakvu namjeru, te sve potkrepljuju porukama koje su nastale prije same šale.

"Mi smo se zezali u našim internim grupama, neko je to zloupotrijebio. Sigurno je da ćemo sutra pobijediti pa nas druga strana neće ovim sabotirati. Imamo mi čet gdje su i oni nas prozivali", poručuje Milan Unčanin, član Kuba studenata FPN-a.

Studentski izbori su odvijek bili interesantni, kako za studente tako i partije koje su željele da studentska tijela instaliraju svoje članove, a najviše člnaova upravo imaju na FPN-u, Pravnom fakultetu i Ekonomskom fakultetu.