Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju grada Gradiška za akademsku 2019/2020. godinu potpisali su danas Ugovore o stipendiranju sa Gradonačelnikom Gradiške.

Načelnik Službe gradonačelnika grada Gradiška Goran Subotić rekao je da su ugovore o stipendiranju potpisala 153 studenta i da je iz budžeta  za stipendiranje izdvojeno  240.000 KM.

„Iznos mjesečne stipendije je 120 KM i biće dodjeljen u periodu od 10 mjeseci“, istakao je Subotić.

On je dodao da Gradska uprava već tradicionalno izdvaja novčana sredstva za unaprijeđenje statusa studenata i da će u buduće  biti okrenuta ulaganju u obrazovanje i mlade jer su oni garant opstanka na prostoru Gradiške i Republike Srpske.

Subotić je naglasio da su stipendije dodjeljene na osnovu prosjeka ocjena, studentima iz socijalnih kategorija, nosiocima vukove diplome i djeci ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.

On je naveo da postoje sredstva rezerve u iznosu od pet odsto od 240.000 KM te da su ona namjenjena za pojedinačne slučajeve koji se odnose na stanje teške materijalne situacije pojedinih studenata, izradu studentskih radova i studentska putovanja.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Davor Glišić je istakao da grad Gradiška ovim gestom iskazuje briga za mlade, te da će u narednom periodu grad svoj fokus usmjeriti na mlade kako bi oni ostali živjeti i raditi u Gradišci.

Korisnica stipendije Nataša Babić, student treće godine Pravnog fakulteta u Banja Luci, drugu godinu za redom koristi ovu stipendiju.

Ona je rekla  da je i ove godine ostvarila pravo na osnovu prosjeka ocjena  i da joj je ova stipendija veoma značajna jer je to dokaz da se trud i rad cijeni i uvažava.

/Radio Gradiška/MM/