382 Objavljeno 02 april 2020 Autor: Micro mreža

 

Centri civilnih inicijativa (CCI) kao implementator projekta „Veća odgovornost lokalne vlasti za kvalitet života građana/ki“ raspisuju Javni poziv za mlade lokalne lidere/ke iz 15 lokalnih zajednica: Velika Kladuša, Kalesija, Zavidovići, Goražde, Gornji Vakuf-Uskoplje, Konjic, Široki Brijeg, Hadžići, Livno, Kozarska Dubica, Gradiška, Teslić, Ugljevik, Pale i Foča.

Pozadina

Kroz rad u 15 ciljanih opština i gradova u BiH sa odabranim mladim lokalnim liderima/kama  omogućiće im se da steknu teorijska znanja vezano za rad lokalnih institucija vlasti. CCI će mladim aktivistima prenijeti znanje u oblasti monitoringa rada vlasti i implementacije javnih politika kako bi se kreirala osnova za njihovo uključivanje u rad lokalnih zajednica.

Pored teorijskog dijela uključeni lokalni lideri/ke dobiće priliku i praktično da primijene stečeno znanje aktivnim učešćem u realizaciju projektnih aktivnosti uz mentorstvo od strane CCI osoblja. 

Šta dobijate ?

 • Teorijsko znanje o funksionisanju lokalnih institucija vlasti kroz tri modula
 1. a) upoznavanje sa nadležnostima lokalnog nivoa vlasti;
 2. b) metodologiju monitoringa rada institucija vlasti na lokalnom nivou;
 3. c) korištenje baze i upravljanje većom količinom podataka;
 • Aktivno sudjelovanje u realizaciji projektnih aktivnosti
 • Mentorstvo
 • Potvrdu o obavljenoj praksi od strane CCI-a
 • Naknadu troškova

Pored stečenog teorijskog znanja kroz projekat uključeni mladi će dobiti priliku da naučeno odmah primjene kroz praktičan rad, te podijele stečeno znanje sa svojim sugrađanima.

Ko se može prijaviti?

 • mladi starosne dobi 18-30 godina u trenutku podnošenja prijave
 • sa prebivalištem u Bosni i Hercegovini iz sljedećih lokalnih zajednica:

Velika Kladuša, Kalesija, Zavidovići, Goražde, Gornji Vakuf-Uskoplje, Konjic, Široki Brijeg, Hadžići , Livno, Kozarska Dubica, Gradiška, Teslić, Ugljevik, Pale, Foča (RS);

 • koji imaju želju i volju da aktivno rade na poboljšanju kvaliteta života u svojim lokalnim zajednicama i da se lično razvijaju

Način prijave?

Svi zainteresovani mladi iz ciljanih opština/gradova, mogu se prijaviti popunjavanjem online obrasca koji je dostupan putem linka http://skr.rs/AjG

Broj lokalnih lidera je ograničen na maksimalno 5 iz svake uključene lokalne zajednice.

 

Rok za prijavu je 12.04.2020.

Dodatne informacije možeš dobiti putem telefona 063 396 519 ili na email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Više informacija dostupno je http://www.cci.ba/focus/1/41/79.html