Bonita Kristić aktuelna „Miss Earth Croatia” zasigurno je žena koja je razbila predrasude da ljepota i pamet ne idu zajedno. Ona je definitivno sve u jednom. Ono što je čini kompletnom osobom su njena harizma, ljepota, pamet i talenat za pjevanje, zato je i postala vlasnica laskave titule najljepše žene Hrvatske.

Bonita ponosno predstavlja svoju zemlju na izboru za Miss Earth World na Filipinima, gdje se takmiče djevojke iz oko 100 zemalja, pa smo ovom prilikom željeli da upoznamo našu publiku s njom. Ova prelijepa Hrvatica, oduševljava svijet svojom harizmom, jer osim fizičke ljepote posjeduje i predivan glas, kojim je pjevajući očarala žiri ali svoje pratioce na jutjub kanalu.

Iako je u zaista dinamičnom tempu, Bonita je našla vremena i da porazgovara s nama i uputi nas u detalje vezane za samu manifestaciju u Filipinima.

“U Manili boravimo mjesec dana, gdje svakodnevno imamo aktivnosti koje uključuju posjete školama, sadnju drveća, koktel večeri, posjete ostrva, obilazak sponzora Izbora. Takmičimo se u kategorijama Bikini, Odjeća za plažu, Ljepota lica i držanje, Inteligencija i Nacionalni kostim. Zadnje takmičenje koje se održalo je Nacionalni kostim, na kojemu sam nosila hrvatsku slavonsku narodnu nošnju, što mi je čast jer sam godinama bila dio folklornog sastava. Tokom te večeri, predstavili smo publici i aukcijske predmete iz svoje zemlje. Ja sam ponijela iz Hrvatske Penkalo, u vrijednosti 100 dolara, koje je dobilo novog vlasnika.”

Sav novac ide za Miss Earth Fondaciju - u dobrotvorne svrhe. Na svakom izboru bitno je izreći svoju advokaturu, tj. ono za šta se svaka djevojka bori. Bonita je odgojitelj predškolske djece i zalaže se da djeci prenese znanje koliko je važno svakodnevno implementirati navike o preispitivanju šta činimo i kakav uticaj ima naše ophođenje u prirodi, recikliranju, štednji energije...

Bonita ne krije ni da joj je ovo zaista lijepo i bogato iskustvo, gdje upoznaje brojne ljude i stiče nova prijateljstva. Dodajemo i to da su takmičarke podijeljene smo u tri grupe, a što se tiče zemlja bivše Jugoslavije, tu su takmičarke naše zemlje, te Srbije i Slovenije.

Finalno veče održaće se 4. novembra u Manili, a mi Boniti želimo sreću i najbolji mogući plasman. Glas za Bonitu njeni obožavaoci daju tako što dijele njenu fotografiju iz albuma svih takmičarki na oficijalnoj Fejsbuk stranici “Miss Earth”.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

11
dec2018

Mjesec (borbe protiv) ovisnost...

Nekada je droga bila strašna, svi su je se plašili, bježali od pomisli da im se komšija na kraju sel...

11
dec2018

PU Gradiška obilježila Međunar...

Policijska uprava Gradiška, javnom kampanjom koju je organizovalo Ministarstvo unutrašnjih poslova R...

11
dec2018

Mladi na selu: „Hoću da sam sv...

Na petnaestak kilometara od Banjaluke na glavnom putu prema Prijedoru smješteno je lijepo i pitomo n...

09
dec2018

Kaliopi i ja

Početi iz početka... nikad nije lako... poprilično smarajuće, ali vrijedi, jer pretočiti interne rij...