Dogovorena je prijateljska fudbalska utakmica između reprezentacije srpske manjine u Hrvatskoj i hrvatske manjine u Srbiji.

Utakmica će biti odigrana 15. juna u Tavankutu kod Subotice. Meč dvije manjinske reprezentacijae podržana je od strane oba saveza, odnosno Hrvatskog nogometnog saveza i Fudbalskog saveza Srbije, a njeni organizatori su Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj, Zajedničko vijeće opština i Srpsko narodno vijeće sa jedne, te Hrvatsko narodno vijeće i Udruženje fudbalske reprezentacije hrvatske manjine u Srbiji sa druge strane.

Ovom utakmicom predstavnici manjina sa obje strane granice žele ujedno i da pošalju poruku kako žele bolje, iskrenije i stabilnije odnosne između dvije zemlje, a da manjine treba da predstavljaju most saradnje i povezivanja.

Ovo će biti drugi susret manjinskih fudbalskih reprezentacija Hrvata i Srba, a prva utakmica odgrana je sredinom juna 2016. u Vukovaru kada su Hrvati iz Srbije slavili sa 4:0.

Ujedno, ovo će biti i tek drugo okupljanje fudbalske reprezentacije Srba iz Hrvatske nakon te 2016. godine kada je ova selekcija učestvovala na Fudbalskom prvenstvu nacionalnih manjina Evrope u Južnom Tirolu.

Za ovu priliku pozvana su 24 fudbalera od kojih su njih 14 sa prostora istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema dok je 10 igrača sa prostora zapadne Hrvatske.

Meč koji počinje u 18 časova direktno će prenositi sportski program Sport klub SK2. Prenos će biti emitovan u svim zemljama u kojima postoji ova grupacija sportskih kanala, uključujući Srbiju, Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu.

Portal Srbi.hr objavio je i spisak reprezentacije Srba iz Hrvatske:

Nikola Ilinčić (BSK Bijelo Brdo), Bojan Gvozdenović (BSK Bijelo Brdo), Nebojša Popović (BSK Bijelo Brdo), Vukašin Šljokić (Borac Bobota), Igor Živković (Borac Bobota), Aleksandar Glamočak (Vuteks-Sloga Vukovar), Andrej Jelečki (Vuteks-Sloga Vukovar), Danijel Spasić (Vuteks-Sloga Vukovar), Nenad Erić (Negoslavci), Milan Rakić (Negoslavci), Josip Tunjić (Negoslavci), Vuk Popović (Bršadin), Ognjen Tovilović (Sinđelić Trpinja), Milan Rakić (Sloga Borovo), Milan Dragić (Petrova Gora), Petar Govzdenović (Petrova Gora), Nikola Krstinić (PPG Rujevac), Predrag Adamović (PPG Rujevac), Zoran Kurjega (Željezničar Moravice), Dario Konjević (Željezničar Moravice), Lazar Amanović (Biskupija), Nikola Stipanović (Gomirje), Siniša Mamula (Gomirje), Nemanja Sudar(Hajduk Pakrac).

/Agencije/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

18
jun2019

Realizovana akcija za odlazak...

Samo par sati nakon što su objavili da pokreću dvije akcije za volonterku i njenu porodicu, članovi...

18
jun2019

Isporučena pomoć za Stupare iz...

U decembru 2018. godine stigla je još jedna pomoć za porodice u Republici Srpskoj, a ovaj put pomogl...

18
jun2019

Obogaćena pozorišna scena Grad...

Nedavnim formiranjem Javne ustanove „Grad pozorište“, ova umjetnost dobila je važnu ulogu u gradskoj...

18
jun2019

U Kruškiku održano druženje dj...

Kod crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Kruškiku danas je održano druženje djece sa poteškoćama u razv...